Akersposten

– Her må byrådet skjære gjennom og få spaden i jorda!

Høyres Nicolai Øyen Langfeldt oppfordrer byrådet til å få fortgang på igangsetting av byggingen av VASKs klubbhus på Voksen.

Det er oppfordringen fra Nicolai Øyen Langfeldt (H). Nytt klubbhuset for Vestre Akers Skiklub kan bli ytterligere forsinket om ikke etatene nå samarbeider veldig raskt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VOKSEN: Akersposten skrev i forrige uke om klubbhuset til Vestre Akers Skiklub. Det har vært planlagt bygd rett på oversiden av Voksen kunstgressbane i syv år.

Leder for anlegg i idrettslaget, Frank Aubert, fortalte at rammetillatelsen går ut på dato 8. mars i år, altså om mindre enn to uker.

– Alle etater er velvillige, men problemet er at det må gis en dispensasjon slik at det arealet vi trenger, som er er 300 kvadratmeter, kan utskilles. Siste nytt er at EBY har oversendt saken til PBE, som kan gi dispensasjonen, sa Aubert til Akersposten.

Klubbhuset skal inneholde blant annet garderober, toaletter og kontorer for idrettslaget. I dag har VASK tilhold i Voksenhallen, men her er garderobene opptatt når det er aktivitet i hallen. Da har fotballagene som spiller på banene på Voksen, i praksis ikke garderober.

– Stikker kjepper i hjulene

Nicolai Øyen Langfeldt (H), miljø- idrett- og samferdselspolitisk talsmann for Oslo Høyre, minner om at dette er et sårt etterlengtet prosjekt for barn og unge.

– Det er helt utrolig å følge med på kommunale etaters papirflytting. Her må byrådet skjære gjennom og få spaden i jorda! sier han.

– Kommunen har sagt ja. Nå er det den samme kommunen som stikker kjepper i hjulene for det samme prosjektet man tidligere har gitt tommelen opp for. Begrunnelsen virker kun å være at etatene ikke evner å prate sammen, sier Øyen Langfeldt.

Dispensasjon

I brevet Frank Aubert viser til, fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) til Plan- og bygningsetaten (PBE), søkes det om dispensasjon for fradeling av et friområde. Det skrives blant annet: «Det søkes om fradeling av eiendom, slik at det kan settes opp klubbhus/garderobe til bruk i forbindelse med aktivitet på idrettsplassen. Dette vil tjene idrettsplassen og således ikke tilsidesette reguleringens formål.»

Videre skriver EBY i sitt brev til PBE: «Det har allerede blitt gitt rammetillatelse til klubbhuset to ganger. Først i PBE-sak 201314419, men denne gikk ut da tomtespørsmålet ikke ble avklart i tide. Dagens tillatelse ligger i PBE-sak 201719256, der det er gitt vilkår om avtale med EBY om bruk av eiendommen. Det er derfor startet forhandlinger om festeavtale, men denne kan ikke tinglyses før arealet er fradelt.»

Akersposten har bedt Plan- og bygningsetaten om svar på hvor saken står nå. Senior kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen skriver:

– Plan- og bygningsetaten har ikke stilt vilkår om deling av eiendommen Jarbakken 2 i byggesaken. Det vi har bedt om er at tiltakshaver må ha en avtale med Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) om bruk av eiendommen. Vi har fått inn en delingssøknad for Jarbakken 2 fra EBY, som er til behandling.

– Må løses!

I rammetillatelsen har vi bedt om en bekreftelse på en avtale mellom skiklubben og EBY for å kunne gi igangsettingstillatelse.

Nicolay Øyen Langfeldt har følgende oppfordring til etatene, når det nå gjenstår bare en drøy uke til rammetillatelsen ikke lenger gjelder:

– Dette må bare løses!

LES OGSÅ: – Nå må spaden settes i jorda!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...