Akersposten

Her kommer nye Huseby

BLOKKBEBYGGELSE: Alternativ 2 viser blokkbebyggelse med høyde 4 til 8 etasjer. I bakkant mot Huseby leir, planlegges kontorblokker for militæret med 3 til 5 etasjer. Skisse: Plan- og bygningsetaten

Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker går inn for et alternativ som muliggjør bygging av over 200 leiligheter på parkeringsplassene foran FO-bygget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2016 kl 14:09

HUSEBY: I siste møte i bydelsutvalget vedtok utvalget å gå inn for det som blir kalt Plan- og bygningsetatens alternativ 2. Utbyggingen planlegges på parkeringsplassen foran FO-bygget og på Forsvarets tomt/parkeringsplass som ligger inntil. Bydelsutvalget forventer gjennom sitt vedtak at det blir opparbeidet 11-erbane på andre siden av FO-bygget, samt at husmannsplassen London blir ivaretatt.

4 til 8 etasjer

Utbygger er Overkommandoen AS, som ikke har noe med forsvaret å gjøre. Det er et privat eiendomsselskap, hovedsaklig eid av Høegh Eiendom (72%), som også står som eier av FO-bygget.

Alternativ 2 åpner for bygging av blokker på 4-8 etasjer med avtrapping mot Mærradalen med plass til cirka 205 leiligheter. I tillegg kommer kontorblokker på 3-5 etasjer nærmest Huseby leir, som er tenkt brukt av forsvaret.

MILJØ: Slik tenker utbygger seg bomiljøet på Huseby. Skisse: a-lab

Godtar ikke makeskifte

Det er flere innsigelser til utbyggingen. Blant annet er det en forutsetning for boligdelen at Forsvaret godtar et makeskifte for en del av sin tomt. I sin innsigelse skriver Forsvarsbygg at de ikke vil godta et makeskifte. De ønsker også at reguleringen for hele deres tomt skal opprettholdes som "formål forsvaret".

De protesterer også mot høyden av den planlagte bebyggelsen, som de mener vil gi direkte innsyn til det indre området i gardeleiren. Den planlagte militærebebyggelsen på dagens parkeringsplass, representerer heller ikke noe behov forsvaret har.

Hva med erstatningsarealene?

Husebyåsen vel peker på at erstatningsarealer på 10 mål som berører parkeringsplassen, som ble lovet i forbindelse med ambassadesaken, ikke er innfridd i alternativene. De peker også på at en omfattende blokkbebyggelse vil få store konsekvenser for Mærradalen og det biologiske mangfoldet i området.

STOR PLASS: Store parkeringsplasser på Huseby kan bli bebygd.


"Etter ambassadevedtaket vedtok bystyret 31.1.2007 at Husebyskogen/Mærradalen hadde tatt nok belastning, og at det ikke skulle legges til rette for mer bygging innenfor Områdeprogram for Husebyskogen. Vi beklager hvis intensjonen bak dette vedtaket ikke respekteres", skriver velet blant annet i sin uttalelse.

Kulturminner og biologisk mangfold

Byantikvaren mener at alternativ 2 ikke hensynstar de fredete kulturminner på stedet og ønsker også at de bevaringsverdige husmannsplassene i området i større grad blir hensynstatt.

Naturvernforbundet i Oslo vest peker på ulike konsekvenser for det biologiske mangfoldet. De vil blant annet ha en grønn vernesone mellom bebyggelse og Mærradalen, samt en grønn korridor som binder Mærradalen og Husebyskogen sammen.

LES OGSÅ:

10-etasjers blokker langs Mærradalen

Røa Senter får tre nye kjedebutikker

– Røatunnel trolig ute av Oslopakke 3


Slik slår du et slag for Røarevyen 2016

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...