Akersposten

– Her kan man score mål og drible!

Etter to års fravær på grunn av korona-pandemien samlet endelig til sammen 110 lag seg til fotballfest for de aller minste på CC Arena i helgen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERNBANEN: – Jeg er veldig glad for at ikke myndighetene la på noe strengere restriksjoner fredag og at vi fikk lov til å arrangere i dag. Men det hang i en litt tynn tråd, for smitten øker noen steder. Det ryktes om at det kanskje blir litt strengere utover, sier daglig leder i Ullern, Tage Hoseth.

– Dere levde litt usikkert en stund?

– Ja, helt fram til klokka 12-13-tiden i går (fredag, red.anm.). Da hadde vi eventuelt måttet kaste oss rundt og avlyse, sier Hoseth.

Men fotball ble det i helgen, og OBOS miniliga har vært etterlengtet for de aller yngste.

– I august fikk vi lov til å starte opp for de minste. For mange av dem er dette kampdebuten med drakt, forklarer Hoseth.

Ullern jobber nå med å gjenreise fotballen for de yngste og opp til seniorfotballen.

Flere spilte sin aller første kamp

OBOS Miniligaen ble lansert hos NFF Oslo høsten 2017 hos Ready. Det er serietilbudet i klassene seks og syv for jentene og guttene i Oslo.

Serien arrangeres hos ulike arrangørklubber i ulike helger med flere kamper om dagen.

– Det er et veldig godt tilbud for å få fotballen i gang for de yngste, mener Hoseth.

Og etterlengtet har det vært, for da Akersposten stakk innom myldret det med fotballglade barn, og en av dem var Alda og lagvenninnene i Ullern født 2014.

Da hadde de nettopp spilt sin aller første kamp noensinne.

– Det var kjempebra. Jeg likte å score mål, sier hun.

– Hva er det beste med fotballen?

– Å ha det gøy, sier Alda før hun stikker videre til neste kamp.

Også Karl Henrik, Torbjørn og Even, som er en del av 2014-årgangen i Ullern, hadde noen få kamper på CV'en, men Miniligaen så ut til å være midt i blinken.

– Det er ganske bra, sier Even.

– Her kan man score mål og drible, følger Karl Henrik opp.

– Hva har dere gjort utenom kampene?

– Vi har spist is og sett juniorene spille kamp, sier Even.

Som de fleste unge fotballspillere har også Torbjørn sett seg ut en favorittspiller.

– Det er Christian Eriksen. Han ble syk, men så ble han frisk igjen under EM, sier han og tenker på da den danske landslagsspilleren falt om med hjertestans under sommerens mesterskap.

– Hva er favorittlaget?

– Manchester United, sier han.

Imponert lagleder

Bestum Pandas er et av lagene i 2014-årgangen til Ullern, og stilte med 12-15 spillere fordelt på tre lag.

– Dette har vi ventet en stund på, sier Andreas Tandberg, lagleder og fotballpappa.

– Hva synes du om det du har sett her?

– Det er et veldig høyt nivå, synes jeg. De er mye bedre til å spille fotball enn da jeg var syv år, så jeg tror at det at Ullern satser så mye som de gjør med betalte trenere hjelper veldig. Det er høyt nivå, men det er det på Haslum, Ready og de andre klubbene også, sier Tandberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...