ANNONSE
Annonse

Her kan det bli ulovlig å parkere

Innover langs turveien i Mærradalen – et område som er vernet – parkeres mange biler hver dag. Hvor slutter egentlig parkeringsplassen, lurer Akersposten-leser. Bymiljøetaten er nå på saken. Foto: Fredrik Eckhoff

«Det står en haug med biler parkert på gangveien opp Mærradalen.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 09:36

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Det var meldingen Akersposten mottok nylig. Tipseren hadde sett seg lei på dag ut dag inn med en masse biler parkert opp langs turveien der Mærradalen starter. Dette er ved Ullernchausseen, rett over veien for Shell-stasjonen. Radiumhospitalet ligger på den ene siden, og Hasselkroken Kanvas-barnehage på den andre.

Parkering i vernet område?

Før helgen tar Akersposten en tur innom stedet der turveien begynner, eller parkeringsplassen som området er i praksis.

Den ene delen av plassen brukes til parkering til Hasselkroken Kanvas-barnehage. Her sto det noen biler, alle med lapp i vinduet med tillatelse til å parkere der.

Innenfor etatens skilt om at man nå befinner seg i "vernede" Mærradalen, står et titalls biler parkert hver dag.

Rundt starten av turveien står et tjuetalls biler parkert, og ingen av disse har lapp med tillatelse i vinduet. Her står biler litt på kryss og tvers, langs turveien og inne mellom trærne. En av bilene står rett og slett inne på gressplenen, og alle steder der det er mulig å få plass til biler, står det biler.

På et skilt Rikshospitalet har satt opp, kan vi lese at dette er «område med reservert parkering». Det står også at «parkering utover 30 minutter mot fremvisning av gyldig parkeringsbevis».

Enda et skilt

Noen meter lenger inn på turveien står et nytt skilt, og det er satt av Bymiljøetaten. Her informeres det om at man er kommet til «Mærradalen – vernet «villmark» og gravfelt i Oslo by».

Innenfor skiltet, når man skuer innover denne vernede Mærradalen, omtalt på skiltet som «biologisk oase», står det et tosifret antall biler parkert.

Mandag formiddag tar vi turen innom igjen, og det likner veldig på tilstandene før helgen. Flere av de samme bilene står mer eller mindre på de samme stedene. Vi teller nå 10 biler innenfor Bymikljøetatens skilt.

Etaten skal markere bedre

Noe skurrer, og vi spør Bymiljøetaten om pakeringsplassen virkelig strekker seg innover langs turveien, godt innenfor skiltet som informerer om Mærradalen.

En av de nærmeste naboene er Radiumhospitalet, en del av Rikshospitalet.

Mandag formiddag foreligger svaret fra Bymiljøetaten:

– Dette området fremstår i dag litt uoversiktlig med tanke på skilting og parkering, sier pressekontakt Monica T. Olsen.

Hun utdyper: – Det er i hovedsak privat grunn, men regulert til friområde. Vi er i dialog med barnehagen om en avtale der Bymiljøetaten sperrer av og kan håndheve eventuell feilparkering på friområdet. Så raskt som mulig kommer vi til å sette opp nytt skilt og sperrestein, slik at det blir tydeligere hvor det ikke er lov å parkere.

Da gjenstår det å se hvor etatene setter grensene, men det er altså stor sjanse for at det blir en ryddigere inngang til Mærradalen.

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse