Akersposten

– Her har jeg funnet et godt sted

Pia Bistrup Jensen har det som plommen i egget på Piloten Arena. Om kvinnen som ble født med en hjerneskade, får fortsette sin strålende innsats, er imidlertid usikkert. Både hun og sjefen hennes håper på en positiv løsning. Foto: Fredrik Eckhoff

Pia fikk en tøff start på livet – og et slag i trynet da hun mistet jobben på grunn av nedbemanning for fem år siden. Nå har hun igjen funnet sin plass – og håper hun får beholde den!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2018 kl 12:38

HOVSETER: – Under fødselen fikk jeg en liten hjerneskade. De merket det først på at jeg ikke klarte å feste blikket, sier Pia Bistrup Jensen.

Surstoffmangel under fødselen ga henne en tøff start på livet, noe som førte til cerebral parese. Men hun likevel aldri sett på seg selv som noe annerledes enn andre, og hun har alltid ønsket å leve et normalt liv. Da hun for eksempel fikk tilbud om å bli kjørt i drosje til og fra spesialskolen hun gikk på som barn, Haukåsen, takket hun pent nei. Hun trivdes langt bedre med å reise kollektivt.

Vi møter henne på Piloten Arena, som er aktivitetstilbudet for dem med begynnende demens. Pia har ikke problemer med demens, og hun sliter slett ikke lenger med å feste blikket. Pia har deltidsjobb på Piloten, noe hun har hatt siden mars i fjor. Da hadde hun vært gjennom en rekke endringer etter at hun måtte gå etter 25 år i jobb på kundesenteret til Aftenposten. Hun ble rammet av nedbemanningene i mediebransjen.

– Det var et sjokk, men jeg tok det med fatning, sa hun da hun i 2013 ble intervjuet av HK-Nytt.

Stortrives

– Jeg trivdes godt med å snakke med kunder, sier Pia, som gikk gjennom jobbsøkerkurs og måtte innstille seg på å finne en ny jobb i en alder av 52 år. I artikkelen for fem år siden sa hun at det kunne bli tøft å komme ut i arbeidsmarkedet igjen.

– Å jobbe betyr veldig mye for meg. Det skal mye til at jeg er borte fra jobben Gjennom årene i Aftenposten har jeg nesten ikke hatt sykefravær. Det sier litt om hvor mye jeg setter pris på arbeidsplassen min, sa hun den gangen.

Nå er det altså gått fem år, og i mellomtiden har Pia blant annet har vært aktiv på Sandaker frivillighetssentral. Gjennom NAV fikk hun så muligheten til å jobbe deltid på Piloten Arena i Pilotveien 6. Her har hun i løpet av det siste året tatt ansvar for stort og smått, og særlig på kjøkkenet er hun gull verdt, ifølge frivilligkoordinator Tone Longo, som skryter veldig av Pia.

– Pia er utrolig flink, og det hender ofte at jeg må minne henne på at hun må gå hjem fra jobb. Hun står veldig på, sier hun.

– Ja, jobben må gjøres! Det må være ordentlig ryddig og rent på kjøkkenet, smiler Pia, som forteller at hun syns det er veldig givende å jobbe på Piloten Arena, for folk som trenger bistand, noen å prate med, omsorg – og ikke minst et skikkelig måltid mat.

– To ganger i uken er det jeg som lager maten. Da går det i suppe, salater eller pastaretter. Det er avansert lunsj, ikke noen tørre, kjedelige brødskiver, sier Pia.

Vil tenke langsiktig

I starten av mai går avtalen hennes ut, men begge håper at de finner en løsning slik at Pia kan fortsette å gjøre jobben hun gjør så godt – og trives så godt med.

– Jeg er redd for å stå der 2. mai uten henne. Det går jo ikke, sier Tone Longo.

– Nei, jeg har lyst til å tenke langsiktig her på Piloten, sier Pia. – Her har jeg funnet et godt sted.

PS! Piloten Arena er et aktivitetstilbud for dem med begynnende demens. Her kan man delta så ofte man vil på disse faste dagene. Dette er et dagtilbud mellom klokken 10 og 14, og man betaler en femtilapp for å være med. Det inkluderer en god lunsj. Og så er det gjerne kaffe og vafler eller kake. Nå ønsker Piloten Arena flere deltakere – og frivillige.

Les mer om Piloten Arena her!

LES OGSÅ: Piloten Arena

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...