ANNONSE
Annonse
Akersposten

Her har det tatt helt av

Daglig leder på Meny CC Vest Christer Thorne (til v.) og mineral- og ølansvarlig Adrian Vogt kan glede seg over betydelig omsetningsøkning de siste tre månedene - særlig på mineralvann og øl med en økning på hele 40 %, inkludert tobakksvarer. Foto: Reidar Martinsen

Da korona-bølgen slo inn, ble hyllene nærmest tømt i den største matbutikken i Oslo vest. Butikksjefen tror at nedstengt svenskehandel og ombygging av Meny på Røa gir ekstra effekt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Som ny daglig leder på meny CC Vest – Norges største matbutikk, ble Christer Thorne kastet til ulvene da koronopandemien skyllet inn over Norge midt i mars. – Det startet for alvor 13. mars, sier han til Akersposten. – Da kokte det over i butikken, og vi ble mer eller mindre tømt for varer. Vi klarte rett og slett ikke å fylle opp hyllene for en del vareslag, sier han. Siden den gang har det vært bortimot klondyke på Meny på CC Vest.

– Ja, her har omsetningen ligger godt over fjoråret gjennom de siste tre månedene. Vi hadde en økning på nesten 15 % i mars, nesten 25 i april og og 13,5 % i mai. Det har jo vært en spesiell tid, som heldigvis nå begynner så smått å normalisere seg. For våre 240 ansatte har det vært en tøff periode– mange har vært redd for å bli smittet naturlig nok, men smitteverntiltakene her på senteret har vært veldig bra. Ingen av våre folk har blitt syke på jobb, til tross for masse kunder og et hardt arbeidspress, sier Thorne som berømmer innsatsen til sine folk .

Det er særlig innenfor varesegmentene mineralvann, øl og tobakk at økningen har vært spesielt merkbar – og den trenden fortsetter.

– Ja, så lenge grensen til Sverige er stengt så vil dette holde seg godt over tidligere fjoråret. Vi har en økning herpå 40 prosent, så det er åpenbart at svært mange handler mye av den slags på andre siden av grensen, smiler Thorne.

– Denne uken stengte også Meny på Røa for oppussing, og det betyr 30 prosent økning her hos oss. Røa skal være stengt til 2. juli så i ukene som kommer vil vi holde et spesielt høyt omsetningsnivå, sier den ferske daglige lederen – som for øvrig har flere års fartstid i Meny-systemet. Han har vært butikksjef på CC vest i 2-3 år, og før det har han også hatt lederstillinger ved andre Meny-butikker.

– Vi ligger på rundt 12 prosent akkumulert økning så langt dette året, så hvis dette fortsetter så kan det bli det «all time high» her, sier Thorne som samtidig er lei seg på vegne av mange andre butikker på CC Vest som i denne perioden virkelig har fått slite.

– Jeg har stor sympati med disse, sier Thorne. – Nå er alle åpne igjen, og vi håper folk finner veien tilbake til også disse butikkene i tiden som kommer, avslutter Christer Thorne.

Også de fleste andre dagligvarebutikker i distriktet melder om omsetningsøkning de siste tre månedene.