Akersposten

Her har det tatt helt av

Daglig leder på Meny CC Vest Christer Thorne (til v.) og mineral- og ølansvarlig Adrian Vogt kan glede seg over betydelig omsetningsøkning de siste tre månedene - særlig på mineralvann og øl med en økning på hele 40 %, inkludert tobakksvarer. Foto: Reidar Martinsen

Da korona-bølgen slo inn, ble hyllene nærmest tømt i den største matbutikken i Oslo vest. Butikksjefen tror at nedstengt svenskehandel og ombygging av Meny på Røa gir ekstra effekt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Som ny daglig leder på meny CC Vest – Norges største matbutikk, ble Christer Thorne kastet til ulvene da koronopandemien skyllet inn over Norge midt i mars. – Det startet for alvor 13. mars, sier han til Akersposten. – Da kokte det over i butikken, og vi ble mer eller mindre tømt for varer. Vi klarte rett og slett ikke å fylle opp hyllene for en del vareslag, sier han. Siden den gang har det vært bortimot klondyke på Meny på CC Vest.

– Ja, her har omsetningen ligger godt over fjoråret gjennom de siste tre månedene. Vi hadde en økning på nesten 15 % i mars, nesten 25 i april og og 13,5 % i mai. Det har jo vært en spesiell tid, som heldigvis nå begynner så smått å normalisere seg. For våre 240 ansatte har det vært en tøff periode– mange har vært redd for å bli smittet naturlig nok, men smitteverntiltakene her på senteret har vært veldig bra. Ingen av våre folk har blitt syke på jobb, til tross for masse kunder og et hardt arbeidspress, sier Thorne som berømmer innsatsen til sine folk .

Det er særlig innenfor varesegmentene mineralvann, øl og tobakk at økningen har vært spesielt merkbar – og den trenden fortsetter.

– Ja, så lenge grensen til Sverige er stengt så vil dette holde seg godt over tidligere fjoråret. Vi har en økning herpå 40 prosent, så det er åpenbart at svært mange handler mye av den slags på andre siden av grensen, smiler Thorne.

– Denne uken stengte også Meny på Røa for oppussing, og det betyr 30 prosent økning her hos oss. Røa skal være stengt til 2. juli så i ukene som kommer vil vi holde et spesielt høyt omsetningsnivå, sier den ferske daglige lederen – som for øvrig har flere års fartstid i Meny-systemet. Han har vært butikksjef på CC vest i 2-3 år, og før det har han også hatt lederstillinger ved andre Meny-butikker.

– Vi ligger på rundt 12 prosent akkumulert økning så langt dette året, så hvis dette fortsetter så kan det bli det «all time high» her, sier Thorne som samtidig er lei seg på vegne av mange andre butikker på CC Vest som i denne perioden virkelig har fått slite.

– Jeg har stor sympati med disse, sier Thorne. – Nå er alle åpne igjen, og vi håper folk finner veien tilbake til også disse butikkene i tiden som kommer, avslutter Christer Thorne.

Også de fleste andre dagligvarebutikker i distriktet melder om omsetningsøkning de siste tre månedene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...