Akersposten

Her gir kundene mest til Pantelotteriet

BEST I LANDET: Christian Østby Helverschou på Meny, Per Anders Langerød i Oslo Røde Kors og Meny-kunde Erling Krohn gleder seg over rekordbeløp fra kundene på Meny CC Vest. (Foto: Katrine Lunke)

Ingen bidrar med mer pant til Pantelotteriet enn kundene på Meny CC Vest. I 2018 kom det inn hele 405.914 kroner herfra. – Jeg er glad jeg kan støtte, sier kunde Erling Krohn ved panteautomaten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2019 kl 09:56

LILLEAKER: Dette skriver Pantelotteriet i en pressemelding torsdag.

Kunde Erling Krohn har med seg en stor pose med pant denne gangen, og som vanlig trykker han på Røde Kors-knappen.

For å støtte

– Jeg panter flere ganger i uka, og deltar som regel i Pantelotteriet. Jeg har til og med vunnet noen ganger, forteller han.
Men han trykker på Røde Kors-knappen først og fremst for å støtte.

– Røde Kors gjør en veldig god jobb, så det er fint å kunne bidra. Så det er ikke for spenningens skyld jeg gjør dette, sier Erling.

Assisterende butikksjef Christian Østby Helverschou er glad for å høre om de gavmilde Meny-kundene.

– Det er tydelig at kundene våre synes at det er både en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på, sier han

Til stede i byen

Når kunder som på Meny på CC Vest bidrar mye i Oslo, betyr det også at Røde Kors i Oslo får store bidrag fra Pantelotteriet. I 2018 var beløpet på utrolige 3,9 millioner kroner. Det gleder Per Anders Langerød , leder for kommunikasjons- og samfunnsavdelingen i Oslo Røde Kors.

– Dette er helt fantastisk. Disse midlene hadde vi ikke hatt fått inn på noen annen måte, og takket være pengene som kommer inn via Pantelotteriet kan Oslo Røde Kors være til stede for de som trenger oss her i byen, sier Per Anders.

– Vi kan blant annet kurse enda flere frivillige besøksvenner, slik at de som sitter alene kan få besøk. Vi kan også fortsette å ha lavterskeltilbud for ungdom i Oslo. De fire ressurssentrene våre er viktige møteplasser og pusterom for ungdom. Det ligger mye godt forebyggende arbeid i å ha et åpent sted med trygge voksne til stede der ungdom kan være med jevnaldrende uten at det skal handle om prestasjon, sier han.

På landsbasis fikk Røde Kors inn utrolige 50 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2018, en kraftig økning fra 37 millioner året før.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...