Akersposten

Her er tiltakene som gjelder fra tirsdag

Igjen er det full skjenkestopp i Oslo. Det er et av tiltakene byrådet setter i verk fra natt til tirsdag. Arkivfoto

Påbud om munnbind i taxi, full stans i breddeidrett for voksne, forbud mot innendørs-arrangementer og skjenkestopp. Det er noen av tiltakene som gjelder fra midnatt mandag – vedtatt av byrådet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2020 kl 15:44

OSLO: Byrådet i Oslo har mandag vedtatt den sosiale nedstengingen som ble varslet fredag 6. november. Nedstengingen trer i kraft klokken 24:00 natt til tirsdag.

Varigheten avhenger av utviklingen i smittetallene, sier byrådet i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Vi er inne i andre smittebølge av koronaviruset, og den kraftige økningen i smitte i Europa har blitt import til Norge. Dermed må vi være forberedt på økte smittetall en stund fremover. For å slå ned viruset innfører vi nå en sosial nedstenging av Oslo. Samtidig er det svært viktig å understreke at Oslo alene ikke kan slå ned viruset. Vi er avhengig av at nasjonale myndigheter gjennomfører tiltak for kontroll, testing og karantene ved flyplasser og grenseoverganger og med arbeidsinnvandrere, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Dette er tiltakene som innføres i Oslo:

 • Alle innendørs arrangementer forbys. Det vil fremdeles være mulig å gjennomføre begravelser og bisettelser, samt ritualer uten tilskuere, sendinger, kamper i toppidretten osv. uten publikum.
 • Det innføres stans i breddeidretten for voksne. Det vil også gjelde innendørs fritidsaktiviteter for voksne som korps og kor. Eliteidrett kan gjennomføres uten publikum innendørs, og med publikum utendørs med en antallsbegrensning på 200 såfremt det holdes en meters avstand.
 • Alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter stenges, med unntak av bibliotek og steder der barn og unge under 20 år har aktiviteter.
 • Skjenkestopp med forbud mot alkoholservering i Oslo. Serveringssteder kan holde åpent uten å servere alkohol.
 • Det innføres rødt nivå med forsterkede smittevernstiltak og mindre grupper på videregående skole og voksenopplæringen, og rødt nivå vurderes innført i ungdomsskolen de neste ukene.
 • Barne- og ungdomsidretten kan fortsette å arrangere treninger, men ikke delta på konkurranser, kamper, cuper og turneringer, heller ikke utenbys.
 • Munnbind blir påbudt i taxi på samme måte som i resten av kollektivtransporten.
 • Butikker, kjøpesentre og liknende må sikre at kundene kan ha to meters avstand, og sørge for nødvendig vakthold.

Oslo har i høst hatt de strengeste tiltakene mot koronaviruset i landet. Flere av disse tidligligere vedtatte tiltakene videreføres:

 • Forbud mot private sammenkomster med flere enn 10 personer i private hjem.
 • Påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde én meters avstand.
 • Maks 200 personer på arrangementer utendørs.

– Påbud om hjemmekontor som innebærer at arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte.

I private hjem kan man være inntil ti personer dersom smittevernreglene overholdes og det kan holdes minst en meters avstand til andre enn familie/husstand. I tillegg anbefaler Oslo kommune at innbyggerne ikke har sosial kontakt med flere enn maks ti andre mennesker i løpet av en uke.

LES OGSÅ: – Vi må klare det, vi har ikke noe valg

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...