ANNONSE
Annonse
Akersposten

Her er forslagene til nye stasjoner

Slik kan nedgang til Vækerø stasjon bli.

Snart skal det avgjøres hvordan stasjonene på Fornebubanen skal se ut. Her er noen av forslagene som kjemper om å bli valgt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2018 kl 14:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LYSAKER/VÆKERØ/SKØYEN: Frem til utgangen av september stilles forslagene til stasjonene på fremtidige Fornebubanen ut på Fornebu Senter. Her kan man se hvilke forslag som er i finalen i arkitkektkonkurransen.
Det er innlevert 18 ulike forslag til måter å løse utformingen av T-banestasjonene på Fornebubanen – tre forslag til hver av de seks stasjonene som skal etableres.

Skøyen stasjon kan bli seende slik ut.

Et forslag til Vækerø stasjon innvendig.

De seks T-banestasjonene er Fornebu senter, Flytårnet, Arena, Lysaker, Vækerø og Skøyen.

De innkomne forslagene skal stilles ut for publikum på Fornebu Senter. Forslagene er anonyme, slik det er vanlig i denne type konkurranser, og hvem som har utarbeidet hvilket forslag vil ikke bli kjent før juryens arbeid er avsluttet.

– Vi har fått inn mange spennende forslag i konkurransen som viser stor bredde på mulige løsningsvalg for metrostasjoner. Det gjenstår en del arbeid med å se på alle kriteriene ved de ulike forslagene, og nå skal juryen jobbe effektivt og konsentrert med å evaluere materialet som er blitt sendt inn, sier leder av juryen, Irene Måsøval, som også er direktør for etaten Fornebubanen.

Forslag til nye Lysaker stasjon.

– I november vil det bli kjent hvilke kontorer som er valgt ut til å jobbe videre med utforming av stasjonene. Det vil da bli forhandlinger med de utvalgte for å se om konsept og løsninger kan videreutvikles og tilpasses banens rammebetingelser som tilgjengelig areal, tekniske rammer og budsjett, sier Måsøval.

Formålet med plan- og designkonkurransen er å finne gode arkitektoniske og godt fungerende løsninger for alle seks stasjonene langs Fornebubanen. Hver stasjon er en egen plan- og designkonkurranseder målet er å inngå avtale med en arkitekt for hver stasjon.

Utstillingen av bidragene på Fornebu S vil være åpen for publikum ut september.

Juryen består av følgende personer:

Reiulf Ramstad, oppnevnt av Norske arkitekters landsforbund (NAL)

Dag Olsen, Akershus fylkeskommune

Gro Magnesen, Bærum kommune

Anders Hartmann, Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, Oslo kommune

Knut Wisthus-Johansen, Sporveien

Ola Skar, Ruter

Irene Måsøval, Fornebubanen