Akersposten

Her er forslagene til nye stasjoner

Slik kan nedgang til Vækerø stasjon bli.

Snart skal det avgjøres hvordan stasjonene på Fornebubanen skal se ut. Her er noen av forslagene som kjemper om å bli valgt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2018 kl 14:06

LYSAKER/VÆKERØ/SKØYEN: Frem til utgangen av september stilles forslagene til stasjonene på fremtidige Fornebubanen ut på Fornebu Senter. Her kan man se hvilke forslag som er i finalen i arkitkektkonkurransen.
Det er innlevert 18 ulike forslag til måter å løse utformingen av T-banestasjonene på Fornebubanen – tre forslag til hver av de seks stasjonene som skal etableres.

Skøyen stasjon kan bli seende slik ut.

Et forslag til Vækerø stasjon innvendig.

De seks T-banestasjonene er Fornebu senter, Flytårnet, Arena, Lysaker, Vækerø og Skøyen.

De innkomne forslagene skal stilles ut for publikum på Fornebu Senter. Forslagene er anonyme, slik det er vanlig i denne type konkurranser, og hvem som har utarbeidet hvilket forslag vil ikke bli kjent før juryens arbeid er avsluttet.

– Vi har fått inn mange spennende forslag i konkurransen som viser stor bredde på mulige løsningsvalg for metrostasjoner. Det gjenstår en del arbeid med å se på alle kriteriene ved de ulike forslagene, og nå skal juryen jobbe effektivt og konsentrert med å evaluere materialet som er blitt sendt inn, sier leder av juryen, Irene Måsøval, som også er direktør for etaten Fornebubanen.

Forslag til nye Lysaker stasjon.

– I november vil det bli kjent hvilke kontorer som er valgt ut til å jobbe videre med utforming av stasjonene. Det vil da bli forhandlinger med de utvalgte for å se om konsept og løsninger kan videreutvikles og tilpasses banens rammebetingelser som tilgjengelig areal, tekniske rammer og budsjett, sier Måsøval.

Formålet med plan- og designkonkurransen er å finne gode arkitektoniske og godt fungerende løsninger for alle seks stasjonene langs Fornebubanen. Hver stasjon er en egen plan- og designkonkurranseder målet er å inngå avtale med en arkitekt for hver stasjon.

Utstillingen av bidragene på Fornebu S vil være åpen for publikum ut september.

Juryen består av følgende personer:

Reiulf Ramstad, oppnevnt av Norske arkitekters landsforbund (NAL)

Dag Olsen, Akershus fylkeskommune

Gro Magnesen, Bærum kommune

Anders Hartmann, Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, Oslo kommune

Knut Wisthus-Johansen, Sporveien

Ola Skar, Ruter

Irene Måsøval, Fornebubanen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...