Akersposten

Her er de mest leste sakene i 2016

Akersposten har gitt leserne nyheter i 10 måneder etter comebacket i mars. Det har vært gladsaker og mer alvorlige saker, som her da en romleir måtte ryddes i Sørkedalen i juni. Foto: Vidar Bakken

Vi fikk mer enn 25.000 lesere på én sak, og ellers kan tallene fortelle oss at leserne våre engasjeres av veldig mye forskjellig i 2016!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.12.2016 kl 10:48

AKERSPOSTEN.NO: Det veksler mellom tunge nyhetssaker til gladsaker når det gjelder hva våre lesere foretrekker å lese. Redaksjonen gleder seg over god respons blant leserne våre, sterke og engasjerte reaksjoner, mye interessant debatt og – ikke minst – mange god tips som hjalp oss til å lage en interessant lokalavis for oss i bydelene Ullern og Vestre Aker.

Her er noen høydepunkter som skapte masse klikk:

Nyhetssaker og debattinnlegg om utbygging av for eksempel Smestad-området, Skøyen, Røatoppen, Lilleaker og Montebello trekker alltid mange tusenhttp://akersposten.no/nyheter/hvem-var-de-to-englene-som-hjalp-knut/19.661 lesere – hver gang. Det gjør også mindre byggesaker, som fortetting i «eplehagene».
Mest lest: Gigantutbygging på Montebello

MOBBING: Carl Oscar Pedersen vil ha seg frabedt mobbingen av Montebello. Foto: Vidar Bakken


Da NRK Brennpunkt rettet fokus mot Montebello og den engasjerte debatten rundt planen om et større asylmottak i nærmiljøet, kokte det, ikke minst på våre sider. Bydelsutvalgsleder Pedersen var en av dem som reagerte sterkt: – Mobber et helt boligstrøk

Mange var bekymret over «lokkemenn» i våre bydeler, som vi fulgte opp med flere saker.
Mest lest: Pass opp for lokkemenn

Gangveien forbi Røa bad er fortsatt et brennbart tema. Det hele startet med kvinnen som fikk varige mén etter sykkelulykken i enden av gangveien og som fikk mange lesere:
– Den trappen skulle aldri vært sånn

Konflikt i Sørkedalen

Like før sommeren måtte politiet og Rusken rydde opp i en romleir i Sørkedalen, der søppel og avføring gjorde det så utrivelig at fotballkamper for barn måtte avlyses på fotballbanen like ved. Akersposten rettet søkelyset på temaet, og det engasjerte!
Mest lest ble denne saken: – Det verste er avføringen

Så kom saken med Frps nylansering av ideen om å forlenge Frognerseterlinjen til Tryvann. Det skapte engasjement både i våre kommentarfelter og på vår Facebook-side, og saken ble videreført gjennom flere debattinnlegg hos oss. Mest lest var innledningsartikkelen: Neste stopp: Tryvann

Akutte saker fenger

Hendelsesnyheter som brann, overfall, ran eller bilulykker trekker mange lesere. Redaksjonen satt i redaksjonslokalene i Røakrysset, da det brøt ut brann på Røa senter på andre siden av gaten. Det ga oss naturligvis muligheten for å dekke saken fra første rad.
Mest lest: Brann på Røa senter

Nærmiljøets interesser for skolesaker er også overveldende, om det er snakk om skolegrenser, skolevei, beste skole, bygging og restaurering eller skoletiltak.
Mest lest: Hva er greia med Montessori?

Så har vi også saker som er mer av det kuriøse slaget. Da Akersposten skrev om ølet som ble lansert kun i Oslo ytre vest med det velklingende navnet "Beste Vestkant", skaffet det oss overraskende mange lesere - også godt utenfor det normale nedslagsfeltet for våre lesere: Endelig er den her

Sporten

Vi har vært innom en god del lokalsport også i våre første 10 måneder.

Røa-kaptein Gunhild K. Herregården


Vi har oppdaget at både bredde og topp finner frem til mange lesere! Da vi snakket med Røa-kaptein Gunhild Kvaalen Herregården, lærer på Lysejordet skole på dagtid, blant annet om hennes drøm om å lage ungdomsklubb på Røa en gang i fremtiden, fikk vi oss nok en klikkvinner: – Jeg drømmer om å lage ungdomsklubb på Røa

Da Njård og Ullern gikk sammen om å skape et nytt topplag i håndball, fikk saken også masse oppmerksomhet: Njård og Ullern sikter mot toppen – sammen

Heftig debatt

Redaksjonen gleder seg stort over at en rekke debattinnlegg fra leserne våre har engasjert godt. Særlig to temaer har skapt klikkvinnere, og det ene gjelder frykten og usikkerheten rundt fremtidig utbygging og fortetting ved knutepunktene i vest. Her er det mest leste debattinnlegget: "Ikke riv husene våre – vi vil bo her"

Et annet tema som skapte akutt engasjement og skarpe reaksjoner, var da Bydelsutvalget i Vestre Aker gikk inn for å omdøpe det snart ombygde Hovseterhjemmet til Røahjemmet. Her er et av innleggene, som hadde flere tusen unike visninger: "Dette er starten på slutten for Hovseter"

Vi i redaksjonen kan ikke annet enn å oppfordre til fortsatt debatt for saker som skaper følelser i lokalmiljøet!

De aller best leste sakene!

Så til de to mest leste sakene i de 10 månedene som er gått siden Akersposten gjorde sitt comeback. Her kan vi slå fast at saker som underholder og som rører ved noe i oss, fort kan bli reale klikkvinnere. Vi starter med tredjeplassen:

Den aller første uken skrev vi om de to unge karene fra Montebello, som utførte et lite eksperiment. De ville se hvordan harselering av sitt eget nærmiljø, Montebello og omegn, ville skape engasjement på Facebook. Vips, så hadde de mer enn 10.000 fans, og vi brakte noen av de mer eller mindre underholdende, og noen treffende (?), liksomsitatene i denne saken: "Pappa kjørte meg til skolen i audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom."

Og på en soleklar førsteplass, en sak fra ganske nylig:

Knut Eklund


Den var både dramatisk og personlig, samtidig som det var en oppfordring om hjelp fra en mann, Knut Eklund fra Makrellbekken, som hadde opplevd sitt livs mest dramatiske øyeblikk. Saken inneholdt "alt", og det viste også klikkreaksjonene, og delingsviljen på sosiale medier. Så ble da også de reddende englende funnet, ved hjelp av Akerspostens artikkel og avisens lesere: "Hvem var de to englene som hjalp Knut?"

Da gjenstår det bare å ønske våre lesere og annonsører et godt nytt år og takk for det gamle! Husk å klikke i vei også i 2017!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...