ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Her ble vi stående og tute, alle mann»

Noen få parkerte biler langs fortauet ved inngangen til Røa Torg skaper trøbbel for hundrevis av bilister i løpet av dagen. Det blir akkurat så trangt at bilister må vente på hverandre, og det er spesielt vanskelig når køen står i Vækerøveien. Men parkering forbudt-skilt kommer! Foto: Fredrik Eckhoff

«Alle» venter på parkering forbudt-skiltene ved Røa Torg. Samtidig velger mange å parkere der det er både enkelt og gratis – til irritasjon for veldig mange andre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2020 kl 10:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Nyåpnede Røa Torg er i ferd med å gå seg til, og de siste dagene har bilister oppdaget at det ikke er skiltet med parkering forbudt rett utenfor inngangen til det nye kjøpesenteret på Røa. Derfor har det de siste dagene vært fylt med biler på den ene siden av Tore Hals Mejdells vei.

Det gjør det akkurat så trangt at det skaper problemer for trafikk i begge retninger inn og ut av veien, som blant annet fører til Røa Bad, Samfunnshus Vest og parkeringshuset til Røa Torg.

Akersposten har fått flere henvendelser fra lesere om at parkering i veien fører til trafikkaos ut i Vækerøveien.

«Her ble vi stående og tute, alle mann,» skriver en leser, som tirsdag kom kjørende opp Vækerøveien. Da køen nærmet seg krysset ved Røa torg, Tore Hals Mejdells vei, var det full stopp, og biler sto på kryss og tvers på vei inn og ut. Parkerte biler førte til vanskeligheter, og det hele endte med «tutekrig» og opphissede trafikanter.

Akersposten spør Jarle Johansen, daglig leder for Røa Centrum AS, som står bak det nye kjøpesenteret, om han vet om det skal skiltes parkering forbudt, noe som vil lette trafikkavviklingen på stedet.

– Utbygger er veldig klar over at det mangler skilting med parkering forbudt. Dette skal komme i henhold til vedtatt skiltplan fra Bymiljøetaten i Oslo Kommune, sier Johansen.

Han opplyser at de har etterlyst skilting.

– Vi håper det kommer på plass med det første, men det er nok tvilsomt om det kommer opp før på nyåret.

– Vi må bare beklage overfor de som blir hindret og sjenert av denne parkeringen, sier Johansen.

LES OGSÅ: Røa Torg: Lover at parkeringsproblemene snart er løst

Følg Akersposten på Facebook