Akersposten Media

Akersposten

Her åpner Tiril sin tredje kafé

Oslo Raw på CC Vest åpner mandag, og da forsikrer innehaver Tiril Lunde Refsum og datter Molly Helene at alt skal være klappet og klart. Foto: Reidar Martinsen

Det begynte hjemme på kjøkkenet for fire år siden. Neste stopp er CC Vest for Tiril Lunde Refsum (28). Mandag åpner hennes 3. Oslo Raw kafé. Hun forteller om en kort, men eventyrlig reise og gleder seg stort til å ta i mot sine første gjester på CC Vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2020 kl 11:02

LILLEAKER: Tiril Lunde Refsums historie bærer i seg en fortelling om gründerånd, lidenskap og å forfølge og realisere drømmer.

– Det var egentlig journalist jeg skulle bli, sier hun. – Jeg begynte på journalistutdanningen i Volda 18 år gammel, men halvåret etterpå var jeg helt utbrent. Jeg skulle være den perfekte vestkantjenta – perfeksjonisten med store ambisjoner. Jeg tok ikke vare på meg selv, og så smalt det bare i bakken. Jeg ble liggende et halvt år omtrent uten å kunne gå, sier Lund Refsume, som er oppvokst på Holmen.

– Sakte, men sikkert begynte jeg å tenke «hva er det som gjør meg glad?». Jeg var interessert i mat, men spiste og levde overhodet ikke sunt. Så var jeg på en festival hvor jeg ble introdusert for raw food – og begynte å spise plantebaserte produkter. Jeg kjente at dette gradvis ga meg en lettelse i kroppen, og jeg fikk masse energi. Jeg fikk øynene opp for kaker – ettersom jeg alltid har vært en søtmons, og jeg begynte å lage kaker basert på avokado, kokos, frukt, nøtter og så videre

– Det ble mange kaker, og plutselig hadde jeg fryseren full. Det var kaker overalt, og jeg tenkte at jeg må forsøke få dette omsatt på en eller anen måte. Jeg kastet meg på sykkelen og dro rundt til kaféer i byen og tilbød mine kaker. Noen kjøpte og likte det så godt at de ba om mer. Så en dag ringte de fra The Well Spa, og ville gjerne bestille mange kaker. De trodde jeg drev et stort bakeri! Men jeg kastet meg ut i det, og det var da jeg skjønte at dette virkelig var noe å satse på.

– I november 2016 åpnet jeg første Oslo Raw på Adamstuen, deretter på Frogner og nå på CC Vest. Vi har et bakeri som produserer kaker til alle stedene, og er nå cirka 40 ansatte – på halv- og heltid, forteller Tiril.

Oppe i alt dette har hun også blitt mamma for første gang, og har skrevet to kokebøker på Gyldendal – begge er blitt bestselgere.

– Du har vel truffet tidsånden her?

– Ja, det er stor interesse for plantebasert mat, og vi er ikke eneste aktør. Konkurransen øker, men det er bare inspirerende. Jeg møter mange som er skeptiske til mat som er basert på planter – men de fleste blir positivt overrasket over hvor godt det smaker.

– Jeg må likevel understreke at jeg er ingen fanatiker og ingen veganer. Jeg ønsker å tilby kaker som er estetiske og som gir lyst til å smake. Mange er også opptatt av miljø og fokusert på å spise mindre kjøtt for eksempel, og da må alternativet uansett være noe godt og noe som frister, sier Tiril.

– Flere kaféer på gang?

– Vi ønsker å etablere oss på Grünerløkka, og har vel et slags mål om å åpne én kafé i året, og skape en kjede som kanskje også kan ekspandere utenfor Norges grenser, avslutter Tiril.

Mandag er det altså klart for Oslo Raw på CC Vest.

Det håper Tiril skal bli helt rått.

Både mamma Tiril og 7 måneder gamle Molly Helene har store forventninger. Foto: Reidar Martinsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...