Akersposten

Henriks vei: Høyre strammet inn vedtak

HVA SKJER NÅ? Mye tyder på at hele Henriks vei blir bygget ut (gul markering). Hva da med i Pernilles vei og Jeppes vei (rød markering)? Google Maps

Under torsdagens BU-møte i Bydel Vestre Aker, la Høyre frem et forslag som skulle beskytte småhusbebyggelsen rundt Henriks vei.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2018 kl 09:55

HOVSETER: Flere reagerte på at bydelsutvalgets arbeidsutvalg (AU) i sommer hadde gitt en uttalelse til utbyggers planer, hvor de støtter utbygging av kvartalet, med bakgrunn i at Henriks vei ligger innenfor prioritert stasjonsnært område. Riktignok ble det gitt noen føringer med hensyn til begrensning av etasjer og tilpasning til øvrig bebyggelse.

Les saken: Politikerne støtter utbygging av Henriks vei på Hovseter

Vil få følger

Det var Høyres forslag, som fikk tilslutning av de øvige medlemmene av arbeideutvalget, Venstre og Ap. Det vil altså si at dagens småhusplan, som er gjeldende regulering for området, blir satt til side. Dermed lå også Pernilles vei og Jeppes vei utsatt til, i og med at disse veiene også ligger innenfor prioritert stasjonsnært område.

Siden har Frp reagert på denne uttalelsen. Partiet er ikke representert i AU, annet enn med observatørstatus. Frp vil at småhusplanen fortsatt skal gjelde for hele området og mener at en bymessig fortetting av Henriks vei, vil få følger for flere andre småhusområder.

Les saken: Frp: - Sett foten ned

Nei til ytterligere fortetting

Under torsdagens møte i BU, la Høyre frem et utvidet forslag som lyder:

"Bydelsutvalget i bydel Vestre Aker viser til arbeidsutvalgets vedtak 37/18 Henriks vei - Uttalelse til oppstartsmøte. Bydelsutvalget tar vedtaket til orientering, men ønsker å påpeke følgende:

Vedtaket om fortetting i Henriks vei vurderes som korrekt basert på de premissene som fremkommer av vedtaket. Det sentrale for bydelen er at dette forslaget innordner og tilpasser seg de viktige plangrepene som nå legges for Hovseterveien, Hovseter skole, barnehageutbyggingen og omsorgsboligene. Her må den sosiale infrastrukturen og utenomhusarealene prioriteres.

Bydelsutvalget ønsker ikke videre fortetting i de øvrige småhusområdene på Hovseter. I klartekst betyr det at bydelsutvalget sier nei til ytterligere bymessig fortetting av småhusområdene på Hovseter, og at småhusplanen skal legges til grunn, slik dette fremkommer av reguleringskartene. Dermed er det definert en helt avgrenset tolkning av begrepet 'prioritert, stasjonsnært område' gjeldende for Hovseter.

Dette presiserende vedtaket sendes Plan- og bygningsetaten, samt til byrådsavdeling for byutvikling".

Ikke godt nok

- Med dette sier vi nei til ytterligere fortetting og at dette skal skje på et avgrenset område, sa Høyres Yngvar A. Husebye, blant annet.

Inger- Marie Ytterhorn (Frp) mente at dette ikke var godt nok og at Høyres forslag ville skape presedens for området. Hun understreket at oppkjøperne ville fortsette å presse på i småhusområdet, som igjen ville tvinge folk ut av hjemmene sine i likhet med i Henriks vei.

- Frp foreslår at Henriks vei skal bevares som småhusområde og videreføres som småhusområde, sa Ytterhorn.

Høyres forslag ble vedtatt av BU mot Frps stemme.

Les også:

135 nye leiligheter i «byvillaer» på Hovseter

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...