ANNONSE
Annonse
Akersposten

Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

FULL JUBEL: Akersposten.no møter den lykkelige gulljenta, Sofie Aam Olsen, på vei til trening etter overstått skoledag på Midtstuen. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Sofie Aam Olsen (15) sanket tre gull (!) i Hovedlandsrennet på Hafjell. Nå takker hun de nærmeste støttespillerne for den noe overraskende, men fantastiske medaljesankingen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 10:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MIDTSTUEN:- Jeg er helt klart innstilt på et litt annerledes ungdomsliv, for å bli best mulig. Allerede nå dropper jeg tid med venninner for å trene. Men med tanke på det gode Heming-miljøet, får jeg likevel vært med mange av disse på treningene våre, sier Sofie - og understreker det unike samholdet i alpinklubben.

En tilværelse hun ikke ville ha vært foruten, og som er høyt verdsatt sosialt.

- Vi er flere treningsvillige som vil det samme med sporten. Jeg har en bra gjeng rundt meg!, sier Sofie når Akersposten.no møter det smørblide stortalentet etter endt skoledag ved Midtstuen ungdomsskole.

Hun har så vidt landet i lys av de sterke resultatene, der også en varm vårsol symbolsk skinner på alpinisten med nordnorsk dialekt på Oslo vestkant.

Forrige uke imponerte ungjenta med å sanke fire individuelle pallplasseringer på Hovedlandsrennet for alpinister under 16 år på Hafjell.

Beina godt plantet på jorda

Akkurat den prestasjonen hadde hun ikke forespeilet seg, skal vi tro den beskjedne 15-åringen som flyttet til Oslo fra Narvik for to år siden.

- Jeg har alltid vært rundt topp 10 i min årsklasse i Norge. Jeg har aldri vært på toppen, bare i nærheten. Derimot har jeg hatt god progresjon etter at jeg ble en del av Heming. Målet var selvfølgelig pallen, men jeg hadde ikke forestilt meg disse resultatene, forteller landets beste alpinjente under 16 år.

Saken fortsetter under bildet.

IMPONERTE MED TRE INDIVIDUELLE TRIUMFER: Sofie (15) fikk så å si full klaff under det alpine Hovedlandsrennet på Hafjell. Foto: Pål Magnus Tømmervold

I kombinasjons- og slalåmrennet triumferte Sofie nærmest i utklassingsstil, da avstanden til nest beste jente var henholdsvis 74 og 84 hundredeler. I storslalåm endte hun på tredjeplass.

Heming-løperen forteller imidlertid at ungdomsmesterskapets største høydepunkt kom da hun krysset mållinjen som vinner av super g-rennet.

- Jeg er kanskje mest fornøyd med super g-seieren, fordi den disiplinen hadde jeg på forhånd minst forventninger til. Jeg har alltid gjort det bra i slalåm, og så gjorde jeg det bra i super g … Det var veldig gøy, sier Sofie.

Mor en én av trenerne

Og som ett av landets råeste idrettstalenter i en krevende alder, har hun begynt å tenke på veien videre med ski på beina.

- Min store drøm, så lenge jeg trives med det jeg holder på med, er å bli best i verden. Jeg har selvfølgelig lyst til å kjøre World Cup-renn, og til høsten begynner jeg på Persbråten skigymnas. Der er jeg så heldig å få med klubbtreneren fra Heming, Iver Bjerkestrand, forteller Sofie – og passer på å dele mye av æren for Hafjell-resultatene med familien.

TRENINGSENTUSIAST SOM TAKKER KLUBB OG FORELDRE: 15-åringen forteller om en god progresjon i alpinbakken, etter at hun flyttet til Oslo fra Narvik for to år siden. Foto: Pål Magnus Tømmervold

- Foreldrene mine har betydd mye for min satsing. Helt fra jeg bodde i Narvik har mamma og pappa vært trenerne mine. De er veldig interesserte, og moren min er fortsatt en av trenerne mine. Vi er en skifamilie, og tilbringer mye tid sammen, avslutter gullvinneren.

LES OGSÅ: «Startet med to tomme hender og skarve 150 millioner kroner»

LES OGSÅ: «Vet egentlig folk hvor vanskelig livet kan være som rikmann?»

LES OGSÅ: «Pappa kjørte meg til skolen i Audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom»

LES OGSÅ: Vraket de franske alper og finanslivet i London for å bli hunders bestekompis