Akersposten

Heming tar ansvar - utdanner unge ledere

TAR ANSVAR: De er selv relativt unge ledere, Andre Nørbech og Erlend Stokke. Nå tar de ansvar for å fremme nye unge ledere. Foto: Vidar Bakken

Heming idrettslag tar selv tak i visjonen fra Idrettsforbundet, å utdanne nye unge ledere

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 10:40

SLEMDAL: - Det er mange tidligere og nåværende unge utøvere, trenere, ansatte og frivillige i Heming som har ideer og kompetanse om idrettsmiljøet. Vi vil ha tak i dem som er villig til å utvikle dette videre og som med ledererfaring kan bli en ressurs for idretten eller også på andre områder, sier sportssjef i Heming langrenn, Erlend Stokke

Tar ansvar

«Hemings unge ledere» er et program for gutter og jenter født i tidsrommet 1997 – 2001. Første samling rundt dette prosjektet er i mars med temaene prosjektutvikling, kommunikasjon og ledelse. Den som lanserte ideen å utdanne unge ledere var sportslig leder i Heming fotball, Andre Nørbech.

- Etter master i Sportsmanagement og lederkurs i idrettens regi, som jeg fikk mye ut av, lanserte jeg ideen overfor Erlend. Han tente umiddelbart og det samme gjorde Heming som idrettslag. Jeg opplever at distansen mellom forbund og klubb er stor. Til tross for at flere forbund den siste tiden har satt strategier for å ta vare på bredden, kjenner vi lite til tiltakene. Frafallet er der, selv om vinteren i år er god. Disse utøverne som er på vei ut av aktivitetene ønsker vi å ta vare på. Det er en stor verdi å beholde ungdommene i idretten, selv om de har lagt opp. Nå vil vi som en av de første klubbene ta ansvar selv for å ta hånd om ressursene som ligger i klubben, sier Nørbech.

- Vi ser også på dette som et langsiktig prosjekt, som vil kunne få positive følger langt utenfor Heming. Lykkes vi, vil vi invitere andre klubber til å delta i programmet, sier Stokke.

Først og fremst gøy

- Det er viktig å understreke at dette først og fremst skal være gøy og lærerikt for dem som kan tenke seg en utvikling innenfor trening, management eller ledelse. Du trenger ikke masse erfaring for å være med heller. Deltakerne for føle på hva det vil si å være leder og coache andre. Kommunikasjon og presentasjonsteknikk er viktig når du skal formidle noe overfor utøvere eller et kravstort publikum. Og kurset avsluttes med det morsomste, hvor de unge lederne får lede et eget arrangement i Heming, sier Nørbech.

- Det blir selve prikke over i’en. Deltakerne får velge eller utvikle et konsept som går ut på å teste forskjellige idretter i Heming, som også skal være med å knytte de ulike avdelingene i Heming sammen. De unge skal så styre arrangementet selv, sier Stokke.

Gutter og jenter fra alle avdelinger i Heming kan søke. Fristen for søknaden er 2. februar. Du kan lese mer om prosjektet på Hemings hjemmeside her.

Les også:

Sensasjonell alpinseier av Heming-gutt

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...