ANNONSE
Annonse

Heming tar ansvar - utdanner unge ledere

TAR ANSVAR: De er selv relativt unge ledere, Andre Nørbech og Erlend Stokke. Nå tar de ansvar for å fremme nye unge ledere. Foto: Vidar Bakken

Heming idrettslag tar selv tak i visjonen fra Idrettsforbundet, å utdanne nye unge ledere

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 10:40

ANNONSE
Annonse

SLEMDAL: - Det er mange tidligere og nåværende unge utøvere, trenere, ansatte og frivillige i Heming som har ideer og kompetanse om idrettsmiljøet. Vi vil ha tak i dem som er villig til å utvikle dette videre og som med ledererfaring kan bli en ressurs for idretten eller også på andre områder, sier sportssjef i Heming langrenn, Erlend Stokke

Tar ansvar

«Hemings unge ledere» er et program for gutter og jenter født i tidsrommet 1997 – 2001. Første samling rundt dette prosjektet er i mars med temaene prosjektutvikling, kommunikasjon og ledelse. Den som lanserte ideen å utdanne unge ledere var sportslig leder i Heming fotball, Andre Nørbech.

- Etter master i Sportsmanagement og lederkurs i idrettens regi, som jeg fikk mye ut av, lanserte jeg ideen overfor Erlend. Han tente umiddelbart og det samme gjorde Heming som idrettslag. Jeg opplever at distansen mellom forbund og klubb er stor. Til tross for at flere forbund den siste tiden har satt strategier for å ta vare på bredden, kjenner vi lite til tiltakene. Frafallet er der, selv om vinteren i år er god. Disse utøverne som er på vei ut av aktivitetene ønsker vi å ta vare på. Det er en stor verdi å beholde ungdommene i idretten, selv om de har lagt opp. Nå vil vi som en av de første klubbene ta ansvar selv for å ta hånd om ressursene som ligger i klubben, sier Nørbech.

- Vi ser også på dette som et langsiktig prosjekt, som vil kunne få positive følger langt utenfor Heming. Lykkes vi, vil vi invitere andre klubber til å delta i programmet, sier Stokke.

Først og fremst gøy

- Det er viktig å understreke at dette først og fremst skal være gøy og lærerikt for dem som kan tenke seg en utvikling innenfor trening, management eller ledelse. Du trenger ikke masse erfaring for å være med heller. Deltakerne for føle på hva det vil si å være leder og coache andre. Kommunikasjon og presentasjonsteknikk er viktig når du skal formidle noe overfor utøvere eller et kravstort publikum. Og kurset avsluttes med det morsomste, hvor de unge lederne får lede et eget arrangement i Heming, sier Nørbech.

- Det blir selve prikke over i’en. Deltakerne får velge eller utvikle et konsept som går ut på å teste forskjellige idretter i Heming, som også skal være med å knytte de ulike avdelingene i Heming sammen. De unge skal så styre arrangementet selv, sier Stokke.

Gutter og jenter fra alle avdelinger i Heming kan søke. Fristen for søknaden er 2. februar. Du kan lese mer om prosjektet på Hemings hjemmeside her.

Les også:

Sensasjonell alpinseier av Heming-gutt

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse