Akersposten

Heming mot norgesrekord for kreftsaken

KOM IGJEN: Tone Skomakerstuen, Monica Lund og Heidi Bjørn vil ha deg med på treningstimen hvor inntektene går uavkortet til Aktiv Mot Kreft. Foto: Heming treningssenter

Tirsdag arrangerer Heming det som kan bli Norges største gruppetime til inntekt for Aktiv Mot Kreft. Kristin Størmer Steira og Jarl Magnus Riiber er blant deltakerne.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2016 kl 14:39

SLEMDAL: – Inntektene fra det som kan bli norges største gruppetime går uavkortet til Aktiv Mot Kreft. Alle over 12 år er velkomne og treningstimen passer for alle. Du trenger ikke være medlem av Heming IL eller Heming treningssenter for å delta, sier Tone Skomakerstuen, instruktør ved treningssenteret.

Gruppetimen blir holdt tirsdag 24. mai, klokken 18.30 - 19.30 i gymsalen i Nye Heminghallen. Det koster 150 kroner å delta, som enten forhåndsbetales i resepsjonen eller når du kommer.

I tillegg til Tone Skomakerstuen vil daglig leder og instruktør Monica Lund og instruktør Heidi Bjørn lede an i gruppetimen.

Glede og mestring

– Det kommer til å bli gøy og inspirerende. Vi har også fått med oss Yngvar Andersen, Kristin Størmer Steira, Jarl Magnus Riiber og Devon Kershaw. Gjennom dette arrangementet vil vi skape forståelse for hvor viktig det er med fysisk aktivitet i forbindelse med kreftbehandling, at det gir glede og mestringsfølelse gjennom en vanskelig periode. Aktiv Mot Kreft etablerer blant annet treningsrom, eller Pusterom som vi kaller det, på flere kreftsykehus i Norge, sier Skomakerstuen.

Trener kreftrammet

Hun forteller at daglig leder, Monica Lund, selv har vært kreftrammet.

– Monica har fått mye støtte gjennom Aktiv Mot Kreft og er et godt eksempel på hvor viktig det er med fysisk aktivitet både under og etter kreftbehandling. Hun er en fantastisk trener, med et nært forhold til medlemmene her på treningssenteret. Bli med oss på en aktiv time, samtidig som du støtter en viktig sak, oppfordrer Skomakerstuen.

Stiftelsen

Stiftelsen Aktiv Mot Kreft ble etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Stiftelsen vil ha fysisk aktivitet som en fast del av moderne kreftbehandling. Tar initiativ til prosjekter som antas å forebygge kreft, eller som bedrer livskvaliteten hos kreftpasienter. Stiftelsen etablerer og gir midler til drift av tilpassede treningssentre, såkalte Pusterom, på norske kreftsykehus. Støtter forskning på kreft og fysisk aktivitet, og utdanner egne AKTIV-instruktører i samarbeid med Oslo Universitetssykehus og Norges Idrettshøyskole. Jobber også internasjonalt og har en egen avdeling i USA: AKTIV Against Cancer.

Les mer om Aktiv Mot Kreft på stiftelsens hjemmeside

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...