ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Helt herlig å stå her og se!

– Det er flott å se at det er så mange som tar ansvar for egen helse! sier helsebyråd Tone Tellevik Dahl

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2018 kl 13:33

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BYGDØY/ULLERN/VESTRE AKER: Byråden var på plass i tirsdag, sporty antrukket sammen med flere hundre andre. Det var klart for en ny frisklivsmarsj, og alle de 10 bydelene som har Frisklivssentral, var godt representert.

– Vi er allerede den sprekeste kommunen i Norge. Det viser statistikkene, påpeker Tellevik Dahl, like før hun skulle ut og gå marsjen. – Samtidig er det du selv som bestemmer hva du legger i ordet «sprek». For noen er det å gå jevnlig på treningssenter, for andre er det å gå en tur annenhver dag.

Hun ser utover den store gjengen som er samlet på Huk på Bygdøy.

– Disse menneskene har tatt et aktivt valg. De er flotte helseambassadører, sier hun.

– Viktig at aktivitet blir livsstil

Vi møter en gjeng med muntre deltakere, som alle bor i Bydel Ullern.

– Jeg hadde problemer blant annet med knærne før. Nå har jeg vært med på Frisklivssentralen i tre år. Det er både sosialt og hyggelig, og det hjelper! sier Asmat Thira.

Saken fortsetter under bildet.

Fra v: Birger Steen Ottesen, John Hurlen, Jan Boe Kielland, Wie Lie Ramm, helsebyråd Tone Tellevik Dahl, Yasmin Tahira og Asmat Tahira, før de la ut på Frisklivsmarsjen på Bygdøy tirsdag. Foto: Fredrik Eckhoff

John Hurlen mener at det er viktig at aktivitet blir en del av livsstilen.

– Dette er ikke bare et årlig arrangement. Vi er en gjeng som møtes til turgruppe hver tirsdag og torsdag, og hver torsdag er det kaffe etterpå. Det er veldig hyggelig. Mye prat og latter, sier Hurlen. – Nå har jeg forresten også kjøpt meg en «timer», som ringer hver halvtime. Da reiser jeg meg opp og går noen runder i stuen. Jeg merker at det hjelper!

Hjelper på plager

Wie Lie Ramm forteller at hun i flere år har slitt med fibromyalgi, en kronisk sykdom som forårsaker store smerter i kroppen. Hun har gått på forskjellige medisiner og fått behandling. Men det var først da hun tok tak i situasjonen og kom i gang med trening og aktivitet på Frisklivssentralen, at hun merket endring.

– Nå er jeg mye bedre, og jeg trenger færre medisiner, sier hun.

Hjelp til små endringer

– Frisklivssentralen er et veldig godt tilbud for dem som ønsker å komme i gang med endring. Her får du hjelp til å legge en plan og sette deg mål. Det er fokus på å finne små endringene som kan gi god effekt, sier leder for Frisklivssentralen i Bydel Ullern, Rebecca Haganes.

Hun forteller at de på sentralen, som ligger ved Skøyen Aktivitetssenter i Skøyen terrasse, har tre treningsgrupper i uken og åpen treningsrom hver dag.

– Vi har også ulike kurs, om blant annet kosthold, søvn og røykeslutt, sier hun.

Før avgang på selve Frisklivsmarsjen var det felles oppvarming som var ledet fra scenen.

– Det er helt her å stå her og se! kom det fra scenen, og så var det klart for Frisklivsmarsjen, og den store massen med glade deltakere fra hele byen la av gårde. De kunne velge mellom to ruter. Den lengste turen var på tre kilometer i herlig Bygdøy-natur i flott vårvær.

Kom i gang!

Det er plass til flere deltakere på Frisklivssentralene både i Bydel Ullern i Bydel Vestre Aker. Du finner mer informasjon på deres nettsider:

Frisklivssentralen Ullern

Frisklivssentralen Vestre Aker

LES OGSÅ:
Akerspostens kommentar: "Slik skal ikke syklister behandles i sykkelbyen Oslo"

Terrasserte hagehus på Montebello

Her er planene for Smestadkvartalet

Følg Akersposten på Facebook