ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Helt genialt faktisk

10-åringene Knut Bøhmer og Aksel Bugge spiller mye fotball. Da er det veldig greit å sette seg rett ned med lekser etter trening, i Hemings flotte, nye klubbhus, med hjelp fra Heming-sponsoren MentorNorge, her ved Katarina Johansen og Stian Rokstad (t.h.). I midten: Bjørn Kristian Haugerud. Foto: Fredrik Eckhoff

Når man sjonglerer fotballtrening og -kamper hele uken gjennom, syns Heming-spillerne det er helt genialt å få leksehjelp rett etter trening.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2017 kl 13:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SLEMDAL: Vi snakker med de to 10-åringene Knut Bøhmer og Aksel Bugge, som akkurat er ferdig med ukens første fotballtrening mandag ettermiddag. De dumper ned i stolene i Hemings nye, flotte klubbhus, og på få sekunder er skolebøkene på bordet.

Stadig flere fotballspillere kommer til, og alle har samme fokus. Her skal det gjøres lekser!

Flinke Heming-barn

Katarina Johansen og Stian Rokstad er leksehjelperne, og de jobber i leksehjelpfirmaet MentorNorge, som har inngått en sponsoravtale med den største idrettsklubben i Oslo vest. To ganger i uken, hver mandag og onsdag ettermiddag, stiller de med mentorer som er der for å hjelpe barn som eventuelt står fast med leksene.

Katarina og Stian er begge studenter som jobber som mentorer.

– Heming-barna er veldig flinke, og de setter alltid i gang med én gang de kommer, på eget initiativ, sier Johansen.

André Nørbech, sportslig leder i fotballavdelingen i Heming, sier til Akersposten.no at de får mye gode tilbakemeldinger fra foreldre som har barn på leksehjelp etter trening.

– Det er mange som er litt i tidsklemma, og vi merker at det stadig er flere som benytter seg av dette tilbudet, sier Nørbech, som forteller at tilbudet er for barn i tredje til sjette klasse.

– Dette er jo barn som er her opptil tre ganger i uken på trening hos oss, i tillegg til at de er på egentrening. De er sikkert like mye her som hjemme – minst! Da er det veldig fint å kunne tilrettelegge for skolearbeidet, sier han. – Vi har hatt leksehjelp i egen regi tidligere, og det er første gang vi har fått profesjonell hjelp.

Vil være der barn, ungdom og foreldre er

Daglig leder i MentorNorge, Bjørn Kristian Haugerud, forteller at de har sponsoravtaler med både Heming og Røa IL.

– Vi ønsker å være der barn, ungdom og foreldre er, sier Haugerud. – Det er mange idrettsbarn som syns det kan være vanskelig å begynne når man kommer hjem sent på kvelden. Når skal de da finne tid til skolearbeidet? Det hjelper vi dem med!

Han forteller at MentorNorge har rundt 1200 mentorer i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Fans av leksehjelp

Knut Bøhmer, som går i femte klasse på Svendstuen skole, og kompisen Aksel Bugge, som går i femte klasse på Slemdals skole, forteller at de trener fotball og spiller kamper nesten hver eneste dag uken igjennom. Da blir det en utfordring å få hverdagen til å gå opp.

– Dette er helt genialt faktisk, sier Knut. – Jeg har vært med her to ganger.

Aksel nikker og sier at det er veldig greit å få gjort unna leksene rett etter trening. Også kan de få hjelp hvis de står fast.

– Vi bruker dem til å sjekke over om vi har gjort leksene riktig, sier Knut.

– Og det pleier å være riktig?

– Ja!

Les også: Heming-Astrids aksjon for barn og ungdom i Oslo

Heming-Hedvig jakter på OL-medaljer

– Meg får du ikke til å briste

Her er de nye bomprisene

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook