Akersposten

Helt avhengig av hjelp på to år lang reise

Mathias Risberg (med gitar), Antonio Kärlek og Yanbing Yang (på taket) er stadig ved godt mot. Nå trenger de hjelp for å komme seg fra Lilleaker og i retning Drammen! Foto: Privat

Mathias og vennene hans er på campingtur i månedsvis, men de må ha hjelp til en viktig ting.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2018 kl 11:23

LILLEAKER: Når Akersposten snakker med Mathias Risberg mandag i 14.30-tiden, står han, kompisen Antonio Kärlek og kinesiske Yanbing Yang med campingvognen sin utenfor Coop Prix på Lilleaker. De har vært på reise i omtrent en måned, og de startet nord i Sverige, i Umeå.

Trenger haik!

Men de mangler noe vesentlig, de reiser nemlig uten bil! De er helt avhengig av å få haik med noen som har tilhengerfeste når de skal farte rundt. Foreløpig har de reist helt til syd i Sverige, før de dro nordover igjen. På turen møtte Antonio en norsk dame, og da valgte de å legge turen hitover for å besøke henne. De siste dagene har de campet på Bogstad Camping.
Dette er ikke første gangen Mathias er på haiketur med campingvogn. Han har tidligere lagd en dokumentar som er vist på svensk tv, og det er planen at denne turen også skal bli en tv-dokumentar.

- Sosialt

Mathias forteller at de er strålende fornøyd med uken de har reist i Norge. De har fått mye god hjelp og møtt mange hyggelige mennesker på veien.

- Ting blir mer sosialt når man trenger hjelp på veien. Det tar bort stress å reise på denne måten, mener han og forteller at de reiser på lavbudsjett. Mathias er trubadur og tar gjerne frem gitaren og spiller en liten konsert. På den måten får de inn litt penger. De sjekker også gjerne søppelcontainere ved butikker for å finne mat.

- Har dere funnet noe å godt å spise på Lilleaker?

- Jada, vi fant 15 kilo med gode poteter i containeren ved Prix, sier han.

Må videre!

Nå er planen å reise videre. Mathias forteller at neste punkt på programmet er å reise i retning Telemark. Han har nemlig blitt kjent med en norsk dame derfra, på en haikeside på nett.

- Vi skal nå i retning Drammen, Kongsberg og Notodden, forteller han og lurer naturligvis på om det er noen som har tenkt seg i den retning i ettermiddag eller i kveld, for eksempel til Drammen. De må i så fall ha hengerfeste på bilen...

- Campingvognen er ikke så stor. Man trenger bare vanlig førerkort, sier Mathias.

Skal reise langt og lenge

Selv om de allerede har reist i en måned, er de bare så vidt i gang med turen. Planen er at de skal komme seg sydover i Norge, ta båten over på kontinentet, komme seg til Paris og så i retning Amsterdam.

Der er det nemlig mulig å få campingvognen med seg over til USA med båt.

- Det endelige målet er Hollywood. Vi skal kanskje reise i to år, sier den blide svensken. Som altså trenger litt hjelp på veien...

Kunne du tenke deg å hjelpe Mathias og vennene, kan du komme i kontakt med ham på tlf. 0046 70 254 10 32.

På Facebook og Instagram kan du følge reisen. Søk på Liftarskolan.

PS! Allerede klokken 15.15 kommer meldingen om at de har fått hjelp til å komme seg til Ramstadsletta i Bærum, så da er de på vei!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...