Akersposten

Hekta på hund? Ta turen til Tryvann!

En idrett med fart, spenning og et herlig samspill mellom menneske og hunder. Her er André Boysen Hillestad i aksjon under VM i Frankrike i januar, der 16-åringen tok to gull. Nå er det klart for hundekjørerdag på Tryvann lørdag. Foto: Privat

Er du litt hundegal og er nysgjerrig på hundekjøring? Lyst til å prøve, eller bare se sporten på nært hold? Da kan du jo ta turen til Tryvannstua lørdag. Der møter du også verdens beste hundekjører gjennom tidene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2019 kl 09:08

TRYVANN: Den aller første trekkhundkonkurransen i Norge ble arrangert i Vestre Aker i februar 1928, og verdens beste hundekjører gjennom tidene, Lena Boysen Hillestad, har vokst opp i bydelen og kjører for Holmenkollen Sportsklubb.

I januar ble arvtakeren til hegemoniet, hennes sønn, André, dobbelt verdensmester i hundekjøring, til tross for at han bare er 16 år.

Derfor er det helt på sin plass at det årlig arrangeres Barnas hundekjørerdag på Tryvann. Det skjer ved Tryvannstua lørdag 23. februar.

Gratis arrangement

– Vi gjentar suksessen fra tidligere år, og denne gangen er Norges Hundekjørerforbund med på laget, sier primus motor Arne Boysen.

Han forteller at dette er et lavterskeltilbud uten kostnader for barn og ungdom som ønsker å se og teste hundekjøring.

– Vi ønsker å markedsføre hundekjøring som en idrett i samspill med menneskets beste venn, hunden, sier han.

Spektakulært

Da unge André Boysen Hillestad ble verdensmester i de to gjeveste seniorklassene i Frankrike nylig, viste han hvor spektakulært hundekjøring i firspann kan være. Hans topptrente hunder, som er greysthere, en miks av greyhound og vorsteher, dro av gårde i hastigheter på over 40 kilometer i timen på det meste.

Mellom klokken 11 og 15 lørdag 23. februar blir det altså liv og røre med hunder og mennesker ved Tryvannstua. Møt opp, opplev hundekjøring, møt legenden Lena Boysen Hillestad, test hundekjøring, få tips. Og ta gjerne med din egen hund, oppfordrer Arne Boysen, som også lover andre spennende hundeaktiviteter denne lørdagen.

LES OGSÅ: – To VM-gull, da mangler jeg bare 23 for å ta igjen mamma

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...