Akersposten

– Det var veldig gøy å sikre seieren!

Hedda Samdahl Weltz fra Røa kan nå kalle seg norgesmester i "butikkslakting" for lærlinger. Foto: Fredrik Eckhoff

– Kundene har nok merket i det siste at jeg har øvd til NM, sier Hedda Samdahl Weltz, fersk norgesmester i butikkslakting!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 14:03

RØA: For å være sikker på at det ikke oppstår misforståelser: Butikkslakting er altså ikke slakting av butikk, men derimot slakting av kjøtt i butikk. Mesterskapet ble arrangert torsdag i forrige uke, og Meny Røas Hedda Samdahl Weltz stilte som en av favorittene i lærlingklassen. Hun hadde allerede en tredjeplass å vise til fra fjorårets mesterskap.

Røa-jenta begynte allerede som 17-åring på deltid i butikken. 12 år senere har Hedda gjennomført en mastergrad i historie, men hun har blitt ved kjøttdisken.

– Jeg fant ikke noen relevant jobb som så spennende ut, sier hun.

Hun har imidlertid alltid vært glad i å lage mat.

– Jeg er glad i råvarer, sier Hedda og forteller at hun lærte mye av å jobbe sammen med Stian Jakobsen i flere år i fiskedisken på Meny. Men nå er det altså kjøtt det går i.

I de siste ukene før Hedda skulle konkurrere om den flotte pokalen, har kundene på Meny Røa virkelig fått se henne briljere med de lekreste kreasjoner (se bildet).

– Det morsomste jeg vet er å legge opp i disken, sier hun. Da kan Hedda kose seg med kjøtt og oster, kryddere og urter, og herligheter som papaya og ananas og andre godsaker.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Slik kan det se ut når Hedda har briljert i kjøttdisken på Meny Røa.

Konkurransen

Selve NM-konkurransen var delt i to. Først var det en halvtime med grovpartering og skjæring. Der var det lammelår, svineribbe, storfe mørbrad og kotelettkam av svin.

Så fulgte to timer hvor dette kjøttet skulle brukes til å lage ulike spesialiteter. Hedda hadde forberedt seg godt.

– Jeg er heldigvis ganske strukturert, sier hun og forteller at hun skapte blant annet svinerullade med brie, aprikos, valnøtter og timian.

Forventet

Til slutt kunne hun smile med pokalen i hendene.

– Er du overrasket over at du vant?

– Jeg føler egentlig at det var forventet av meg, så jeg hadde litt mer nerver enn sist gang, sier Hedda. – De andre var sterke og lagde mye fint. Jeg håpet på å vinne, og det var jo veldig gøy å sikre seieren.

Hedda kan ikke love at kjøttdisken ser ut som den ofte har gjort i det siste hver dag.

– Men for eksempel foran helger og ved kampanjer kjører vi opp disken skikkelig, sier hun.

Stolt sjef

Heddas sjef på Meny Røa, kjøpmann Jørgen Rønning, er stolt av at han har en norgesmester i sine rekker.

– Vi er supertstolte, og jeg er ikke overrasket. Hun viste så høyt nivå allerede i konkurransen i fjor. Jeg vet at Hedda har lagt ned mye arbeid i dette, sier Rønning, som mener at det aldri kan bli for mye fagkunnskap.

– Det er moro når noen har en sånn lidenskap, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...