ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Det var veldig gøy å sikre seieren!

Hedda Samdahl Weltz fra Røa kan nå kalle seg norgesmester i "butikkslakting" for lærlinger. Foto: Fredrik Eckhoff

– Kundene har nok merket i det siste at jeg har øvd til NM, sier Hedda Samdahl Weltz, fersk norgesmester i butikkslakting!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 14:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: For å være sikker på at det ikke oppstår misforståelser: Butikkslakting er altså ikke slakting av butikk, men derimot slakting av kjøtt i butikk. Mesterskapet ble arrangert torsdag i forrige uke, og Meny Røas Hedda Samdahl Weltz stilte som en av favorittene i lærlingklassen. Hun hadde allerede en tredjeplass å vise til fra fjorårets mesterskap.

Røa-jenta begynte allerede som 17-åring på deltid i butikken. 12 år senere har Hedda gjennomført en mastergrad i historie, men hun har blitt ved kjøttdisken.

– Jeg fant ikke noen relevant jobb som så spennende ut, sier hun.

Hun har imidlertid alltid vært glad i å lage mat.

– Jeg er glad i råvarer, sier Hedda og forteller at hun lærte mye av å jobbe sammen med Stian Jakobsen i flere år i fiskedisken på Meny. Men nå er det altså kjøtt det går i.

I de siste ukene før Hedda skulle konkurrere om den flotte pokalen, har kundene på Meny Røa virkelig fått se henne briljere med de lekreste kreasjoner (se bildet).

– Det morsomste jeg vet er å legge opp i disken, sier hun. Da kan Hedda kose seg med kjøtt og oster, kryddere og urter, og herligheter som papaya og ananas og andre godsaker.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Slik kan det se ut når Hedda har briljert i kjøttdisken på Meny Røa.

Konkurransen

Selve NM-konkurransen var delt i to. Først var det en halvtime med grovpartering og skjæring. Der var det lammelår, svineribbe, storfe mørbrad og kotelettkam av svin.

Så fulgte to timer hvor dette kjøttet skulle brukes til å lage ulike spesialiteter. Hedda hadde forberedt seg godt.

– Jeg er heldigvis ganske strukturert, sier hun og forteller at hun skapte blant annet svinerullade med brie, aprikos, valnøtter og timian.

Forventet

Til slutt kunne hun smile med pokalen i hendene.

– Er du overrasket over at du vant?

– Jeg føler egentlig at det var forventet av meg, så jeg hadde litt mer nerver enn sist gang, sier Hedda. – De andre var sterke og lagde mye fint. Jeg håpet på å vinne, og det var jo veldig gøy å sikre seieren.

Hedda kan ikke love at kjøttdisken ser ut som den ofte har gjort i det siste hver dag.

– Men for eksempel foran helger og ved kampanjer kjører vi opp disken skikkelig, sier hun.

Stolt sjef

Heddas sjef på Meny Røa, kjøpmann Jørgen Rønning, er stolt av at han har en norgesmester i sine rekker.

– Vi er supertstolte, og jeg er ikke overrasket. Hun viste så høyt nivå allerede i konkurransen i fjor. Jeg vet at Hedda har lagt ned mye arbeid i dette, sier Rønning, som mener at det aldri kan bli for mye fagkunnskap.

– Det er moro når noen har en sånn lidenskap, sier han.