Akersposten

Harselerer friskt med vestkanten

HUMOR SOM FÅR MYE OPPMERKSOMHET: Oslos vestkant må igjen tåle diverse bemerkninger på nettet. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Satireside gjør narr av Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 13:49

OSLO VEST: Ett av skrikene, hva angår forsøk på å terge innbyggerne i Tigerstadens vestlige bydeler, er den politisk ukorrekte versjonen av Wikipedia, Ikkepedia.

Selv beskriver oppslagsverket innholdet som «en fantasi som kun har rot i de fulle forfatternes hoder.»

– Faktainformasjon i andre artikler enn hjelpeartiklene skal ikke forekomme, og forfatterne av artikler som inneholder fakta vil få sjelen hjemsøkt av ansatte fra Skatteetaten, står det skrevet på den satiriske nettsiden.

Provoserende?

Akersposten.no har i løpet av det siste året presentert flere mer eller mindre hysteriske forsøk på å harselere med hovedstadens vestkant. «Mobbingen» har i hvert fall fått fritt spillerom i de sosiale mediene, og er tydeligvis noe «mobbeofrene» i vest må lære å leve med.

Til alt hell synes folk flest å ha selvironi rundt ertingen, med kanskje ett hederlig unntak: KLM-parodien Jacob Winche-Lanche.

Da samfunnsdebattant Erling Fossen (52) i fjor ble bedt om å forklare hvorfor denne typen sarkasme fenger, sa han følgende:

Nordmenn er et enkelt folkeferd der ingen skal stikke seg fram. Oslo er befolket av bønder, og enhver henter familiestolthet i at det var minst én skikkelig arbeider i familien. Nordmenn flest setter sin ære i «å slumme» nedover for å framstå som hel ved. Vestkanten blir den ytre fienden som man kan latterliggjøre.

Eksempler som får frem smilet

På den aktuelle Ikkepedia-siden er det i hvert fall en haug med verbale knyttneveslag som innbyggerne i bydelene Vestre Aker og Ullern forhåpentligvis kan snu det andre kinnet til, og le av:

«Borgerskabet på Vestkanten regnes for å være det mest skrullete i hele verden, og sammen utgjør de Verdens kjerne.»

«På Vestkanten er de fleste leger og advokater, og ungdommen der er med i intellektuelle programmer som Paradise Hotel og driver med events.»

«På vestkanten snakker man rigsmål, et sprog som vestkantfolk anser som dannet siden det kommer fra Danmark. Rigsmål må tales med et mest mulig skrullete preg. Man må derfor være observant når man snakker med personer som på grunn av lav sjøltillit forsøker å nærme seg det danske skriftspråket i talemål.»

«Unge Vestkantfruer har små rottebikkjer som koster skjorta og stasjer seg opp med bling-bling.»

Og når vi først er i gang, tåler vi noen til:

«Enhver vestkantborger med noenlunde respekt for seg selv går i dress, selvfølgelig en han har fått sydd hos den beste skredderen som er å oppsøke i metropolen London.»

«Er man ute og jobber i hagen, holder det med penbukse og man kan kneppe opp den øverste knappen på skjorten. Barnene bør derimot ikke smile for ofte i sosial omgang, da det ville vært et tegn på for liten grad av sunn verdsetting fra foreldrenes side.»

Dette tåler vi, vestkantfolk og Winche-Lanche!?

LES OGSÅ: «#Montebello, kom hit til #Tøyen og prøv å svelg ned fremmedfrykten med en kopp kaffe med oss»

LES OGSÅ: «Vet egentlig folk hvor vanskelig livet kan være som rikmann?»

LES OGSÅ: Startet med to tomme hender og skarve 150 millioner kroner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...