Akersposten

– Håret er som et barometer

Kari Frimann ønsker gamle og nye kunder velkommen til deres nye salong på Ullernkultursenter/Stoppestedet i Sponhoggveien 2 på Lilleaker. Foto: Bjørg Duve

– Håret er som et barometer, sier Kari Frimann. Hun og ektemannen Morten har etablert sin frisørsalong på Ullern kultursenter/Stoppestedet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2020 kl 16:11

LILLEAKER: – Du vet, bare en er litt forkjølet så merker en det på håret med en gang. Håret kan fortelle deg om du er i form eller ikke, fortsetter Kari, som elsker å gjøre folk fine. Det har hun gjort så og si i hele sitt liv. 19 år gammel gikk hun i lære. Etter noen år i salong, etablerte hun og ektemannen Morten Frimann, egen salong.

Folk på Røa kjenner Kari og Morten godt for der har Hårfint Frisør holdt til i rundt 20 år. Det er ikke få mennesker som i løpet av årene har gått nyfriserte ut fra salongen.

Velværestemning

– Etter korona-nedstengingen merket vi godt folks savn.

– På hvilken måte da?

– Det ble en egen velværestemning i salongen da folk igjen fikk lov til å gå til frisøren.

Kari smiler når hun tenker tilbake på oppstarten etter koronaen.

– Folk var lykkelige!

– Hvor lenge måtte dere holde stengt?

– I sju uker. Det var godt å komme i gang.

(Saken fortsetter under bildet.)

Morten Frimann har nettopp klippet Gunnar Enger Vik. Foto: Bjørg Duve

Stoppestedet

– Her går det unna, sier Morten Frimann der han klipper i vei på Gunnar Enger Vik.

Ekteparet har flyttet Hårfint Frisør fra Røa til Lilleaker – nærmere bestemt til Ullern kultursenter/Stoppestedet i Sponhoggveien 2. Det gamle, lille huset de holdt til i på Røa, har Skanska planer om å rive ganske snart.

– Her på Lilleaker er vi blitt tatt veldig godt imot, sier Kari, som innrømmer at det har vært en overgang å flytte fra huset på Røa og inn i lokalene på Stoppestedet.

– Dere har gjort om salongen.

– Ja, vi har innredet den slik vi ønsker å ha den, sier Kari, og husbonden nikker. Han påpeker at selv om lokalene på Lilleaker er mindre, så har de også plass til produkter.

– Det går seg til, sier Kari.

Begge understreker hvor godt de er blitt tatt imot i huset.

– Vi er jo privilegerte som får lov til å drive med det vi liker aller best – gjøre folk fine.

Det er selvsagt ikke bare vask og klipp det er snakk om. Her er det også farging, striping og alt det som hører til.

– Trenger øyenbryn og vipper å pyntes på, så ordner vi det også.

Blir med frisøren

Det å gå til frisøren, er litt som å gå til tannlegen eller legen. Har du en du føler deg komfortabel med, så følger du med på flyttelasset.

– Gode, gamle kunder har blitt med oss hit til Lilleaker, sier Kari. De håper selvsagt at folk i området kommer til å oppdage at de to frisørene nå har etablert seg på Stoppestedet.

Akkurat nå er det busstreik, men de rosa bussene for dem over 67 år går.

– Det er lett å komme seg fra Røa til Lilleaker, sier Morten, som ser i speilet. Han møter øynene til Gunnar. De ser på hverandre. Begge nikker – begge er fornøyde med dagens klipp.

Kari og Morten, som begge er fra Oslo og bosatt i Vestre Aker, har hatt noen få uker på seg til å venne seg til den nye salongen. Det var datteren Stine som gjorde foreldrene oppmerksom på at det åpnet seg en mulighet på Stoppestedet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...