ANNONSE
Annonse

Har samlet inn 2,4 millioner på sykkelløp

Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel (t.v), Ania Veliz og Dag Erik Pedersen på sykkelrittet Grand Fondo don Pedro lørdag.

Så du den store mengden syklister på sykkelveien langs E18, blant annet på Skøyen, Vækerø og Lysaker lørdag? Her er forklaringen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2017 kl 09:48

ANNONSE
Annonse

OSLO: Det var sykkelrittet Gran Fondo don Pedro som gikk av stabelen, et ritt som ble arrangert for tredje året på rad Det er andre gang det arrangeres i Oslo. Rittet er det tidligere toppsyklist, nå TV-profil, Dag Erik Pedersen som er initiativtakeren til. Totalt har løpet samlet inn 2,4 millioner kroner til kampen mot kreft.

Kreftsyk kone

Pedersens kone, Ania Veliz, er nettopp erklært frisk etter kreftsykdom. Hun syklet løpet lørdag. Alle deltakere betaler 500 kroner hver for å delta, og pengene går uavkortet til arbeidet mot kreft.

Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, sier dette om Pedersen og kona:
– Dere har bidratt med både mange penger og viktig oppmerksomhet. Dere har et utrolig engasjement for kreftsaken, og dette er vi utrolig takknemlige for. Kreft rammer 33.000 personer hvert år. Det er over 90 personer hver dag. Alle kjenner noen som er berørt, sier Ryel til Akerposten.no.

– Flott at dere står fram

Hun sier at de to har selv fått kjenne dette på kroppen.

– Det gjør inntrykk og gir engasjementet deres en ny dimensjon. Det er også flott at dere står frem og forteller om det. Dere gir et ansikt til kreftsaken og er med på å synliggjøre og alminneliggjøre sykdommen, sier generalsekretæren. – Dere er med på å skape åpenhet, det bidrar til glede – i tillegg er det godt for helsen.

Ryel understreker at ingen kan gardere seg mot kreft, men man kan redusere risikoen, blant annet gjennom fysisk aktivitet.

– Granfondo er et vinn-vinn arrangement. Ikke bare er det godt for helsen. Det er også et ypperlig tiltak for å samle inn penger til kreftsaken. Penger vi kan bruke på forskning og tiltak som gjør hverdagen for kreftsyke og pårørende bedre, sier hun.

Her kan du lese mer om sykkelløpet

LES OGSÅ: Lørdag kveld: Tagget på stasjon – ble tatt

Her ryker det eldste huset på Hovseter

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse