ANNONSE
Annonse
Akersposten

Holmendammen:

- Har høyeste prioritet nå

MIDLER I 2020: Fra venstre: Trine Dønhaug (SV), Aina Stenersen (Frp), Camilla Wilhelmsen (Frp), Sirin Stav (MDG) og Frode Jacobsen (Ap)representerte partiene i bystyret som sørget for at det kom midler til mudring av Holmendammen. Helt til høyre en glad Bjørn Wangen, som har mottatt de gode nyhetene. Arkivfoto: Vidar Bakken

Bjørn Wangens utrettelige arbeid for å redde Holmendammen, har fått Bymiljøetaten på beina. Det er grunn til forsiktig optimisme.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2021 kl 15:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENDAMMEN: Akerposten skrev 4. april om Bjørn Wangen i Holmendammens Venner, som var fortvilet over Bymiljøetatens (BYM) manglende oppfølging av mudringsprosjektet i dammen. Han henvendte seg til Statsforvalteren for å høre om fremdriften i søknadsprosessen fra BYMs side. Statsforvalteren kunne fortelle at det ikke hadde skjedd noe siden desember ifjor med hensyn til søknaden.

Bekymringsmelding

Wangens forespørsel får Statforvalteren til å henvende seg til BYM og ber om status i saken. Den 29. mars sender Holmendammens Venner så en bekymringsmelding til BYM, med oppsummering av hele prosessen knyttet til mudringsprosjektet og at hele prosjektet står i fare. Akersposten ba så BYM om en kommentar til denne bekymringsmeldingen.

Les saken: Holmendammen kan miste sjansen igjen

Høyeste prioritet

Og nå reagerer Bymiljøetaten, som tydelig forstår alvoret i situasjonen. Etaten svaret Akersposten ved pressekontakt, Guro Birkeland Tangen:

- Vi har forståelse for Holmendammens venners bekymring, men understreker at fremdrift i prosjektet har høyeste prioritet hos BYM nå. Statsforvalteren i Oslo og Viken legger mudringssøknaden ut på høring inneværende uke, og vi regner med at evt. godkjenning vil være klar før nedtapping av dammen starter. Vi jobber nå parallelt med å få på plass entreprenør som skal utføre arbeidet med fjerning av masser. Selve nedtappingen kan ikke starte før 15. august, og på grunn av lav nedtappingshastighet (maks 15 cm/døgn) av hensyn til dyreliv i vannet, kan ikke fjerning av masser starte før tidligst første uken i september./b]

Følg Akersposten på Facebook