Akersposten

Holmendammen:

- Har høyeste prioritet nå

MIDLER I 2020: Fra venstre: Trine Dønhaug (SV), Aina Stenersen (Frp), Camilla Wilhelmsen (Frp), Sirin Stav (MDG) og Frode Jacobsen (Ap)representerte partiene i bystyret som sørget for at det kom midler til mudring av Holmendammen. Helt til høyre en glad Bjørn Wangen, som har mottatt de gode nyhetene. Arkivfoto: Vidar Bakken

Bjørn Wangens utrettelige arbeid for å redde Holmendammen, har fått Bymiljøetaten på beina. Det er grunn til forsiktig optimisme.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2021 kl 15:20

HOLMENDAMMEN: Akerposten skrev 4. april om Bjørn Wangen i Holmendammens Venner, som var fortvilet over Bymiljøetatens (BYM) manglende oppfølging av mudringsprosjektet i dammen. Han henvendte seg til Statsforvalteren for å høre om fremdriften i søknadsprosessen fra BYMs side. Statsforvalteren kunne fortelle at det ikke hadde skjedd noe siden desember ifjor med hensyn til søknaden.

Bekymringsmelding

Wangens forespørsel får Statforvalteren til å henvende seg til BYM og ber om status i saken. Den 29. mars sender Holmendammens Venner så en bekymringsmelding til BYM, med oppsummering av hele prosessen knyttet til mudringsprosjektet og at hele prosjektet står i fare. Akersposten ba så BYM om en kommentar til denne bekymringsmeldingen.

Les saken: Holmendammen kan miste sjansen igjen

Høyeste prioritet

Og nå reagerer Bymiljøetaten, som tydelig forstår alvoret i situasjonen. Etaten svaret Akersposten ved pressekontakt, Guro Birkeland Tangen:

- Vi har forståelse for Holmendammens venners bekymring, men understreker at fremdrift i prosjektet har høyeste prioritet hos BYM nå. Statsforvalteren i Oslo og Viken legger mudringssøknaden ut på høring inneværende uke, og vi regner med at evt. godkjenning vil være klar før nedtapping av dammen starter. Vi jobber nå parallelt med å få på plass entreprenør som skal utføre arbeidet med fjerning av masser. Selve nedtappingen kan ikke starte før 15. august, og på grunn av lav nedtappingshastighet (maks 15 cm/døgn) av hensyn til dyreliv i vannet, kan ikke fjerning av masser starte før tidligst første uken i september./b]

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...