Akersposten

Har fått nytt navn – igjen!

For halvannen uke siden fortalte Fahad Abby hva Hovseter-folk mener om at sykehjemmet nå skulle hete Røahjemmet. Nå har politikerne snudd, og sykehjemmet har fått sitt gamle navn tilbake. Foto: Fredrik Eckhoff

En snau uke fikk sykehjemmet hete Røahjemmet. Hovseter-folket fikk viljen sin igjennom på bydelsutvalgets møte torsdag ettermiddag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 12:20

HOVSETER: Politikerne har talt: Der det ble 9-6 i favør av bytte navn på Hovseterhjemmet til Røahjemmet i fjor høst, hadde alle de ni skiftet mening, da navnesaken ble behandlet på nytt torsdag ettermiddag.

Dermed heter Hovseterhjemmet igjen Hovseterhjemmet – etter bare en uke med nytt navn.

Det var nemlig fredag i forrige uke beboerne flyttet inn i det rehabiliterte bygget på Hovseter, etter at sykehjemmet har holdt til på Økern de siste par årene. Da flyttet de inn på Røahjemmet, noe det store skiltet over inngangspartiet tydelig viser. Nå må imidlertid nytt skilt bestilles.

– Står respekt av

Mange har sagt sin mening om navnevalget, blant andre Hovseter-beboer Fahad Abby (22), som også på torsdagens møte under åpen halvtime holdt et innlegg.

Etter at avgjørelsen har falt, med et knusende, enstemmig resultat, er han veldig fornøyd.

– Det står respekt av politikerne å snu i denne saken, og det gjør det også av bydelsdirektøren som forstår hva vi mener. Vi har ikke alltid opplevd at politikerne hører på oss. Men det gjør de nå. Demokratiet seiler i medvind! sier en glad Abby til Akersposten.no, mens han fremdeles er på plass på bydelsutvalgsmøtet.

Abby syns det er stort at også bydelsdirektør Elisabeth Vennevold viser et stort engasjement for Hovseter.

– Det setter vi stor pris på, sier han.

Lover frivillig innsats

– Dette ble en veldig god start på Hovseterløftet! sier den unge Hovseter-mannen, som også jobber i nærmiljøet, som vikarlærer på Hovseter skole.

Han har tidligere sagt at hvis sykehjemmet får navnet sitt tilbake, kommer unge Hovseter-folk til å bidra som frivillige på sykehjemmet.

– Det skal vi! Nå skal vi unge på Hovseter hjelpe til, vise de eldre hvor fint det er på Hovseter. Jeg tror mange på Hovseter vil bidra, sier han.

LES OGSÅ: – Å bytte ut navnet er å sparke på Hovseter

Hovseterhjemmet kan få navnet sitt tilbake

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...