Akersposten

Har ergret lokalbefolkningen i flere år

Nå er det blokker i vente

ERGRELSE: Dette bygget har fremstått som tomt i flere år. Nå skal bygg og tomt ut i markedet. Foto: Vidar Bakken

På tomten ved siden av Persbråten skole har det store bygget stått tomt og forfallent i mange år. Hvorfor skjer det ingenting her?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2018 kl 14:32

HOVSETER: Bygget ligger i det området som er foreslått til bymessig fortetting av byrådet. Dermed er området svært attraktivt for utbyggerinteresser.

Gjenspikret med lemmer etter innbrudd og hærverk, blandet med tomme mørke vinduer, fremstår bygget mer eller mindre som et spøkelseshus. Det er godt synlig med sin plassering mot krysset Stasjonsveien/Landingsveien. Forvalter av bygg og tomt er Statsbygg, som forvalter bygningsmassen knyttet til Statlig spesialpedagogisk tjeneste (Statped) på den store tomten.

Klargjør for salg

Vi spurte Eiendomsforvalter i Statsbygg, Tor Sveinar Rugsveen, hvorfor det ikke har skjedd noe med dette bygget i løpet av årene.

- Vi klargjør nå for salg av bygget og cirka 15 mål av tomten. Det er brukt tid på hva som har vært behovet for Statped, det vil si hvor mye av Statpeds virksomhet som skulle samles på Huseby. Dette er nå avklart. Før vi fradeler tomten, må vi også få avklart hvilke parkeringsbehov vi må tilfredsstille i forhold til dem som er knyttet til Statped. Det har betydning for justering av grensene, sier Rugsveen, som er enig i at bygget ikke er noe pent syn slik det fremstår i dag.

MYE HÆRVERK: Store deler er spikret igjen etter innbrudd og hærverk. Foto: Vidar Bakken

Forskjellige aktiviteter

- Det har ikke stått helt tomt i mellomtiden. Både politiet og militæret har fått tilgang til lokalene som treningslokaler i mange år. Flere filmskoler har vært i aktivitet her, samt at Bredtvet og Skådalen kompetansesentre har brukt lokalene. Nå er det ikke lenger usikkerhet rundt statlige behov for lokalene og dermed er det et alternativ at bygg og tomt blir lagt ut til offentlig salg, sier Rugsveen.

Boligblokker

Når vil det bli lagt ut for salg?

- Som sagt må justering av grensene avklares, men en aktiv tilrettelegging for mulig salg er i gang, sier Rugsveen., sier Rugsveen.

- I og med at området er pekt ut som et utviklingsområde for bymessig fortetting og med sin nærhet til T-banen, så er vel dette interessant for private utbyggere, til for eksempel blokkbebyggelse?

- Jeg vil tro at området vil være attraktivt for mange utbyggere, sier Rugsveen

Les også:

På jakt etter 100 leiligheter – men her må alle beboere flytte ut


Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...