ANNONSE
Annonse

Har du sjekket fartsgrensen i det siste?

Regner med at du har lagt merke til ny fartsgrense i Hoffsveien? Den er forlenget til å gjelde også nedenfor krysset ved Hoff terrasse og Engebrets vei. Foto: Fredrik Eckhoff

Er du så vant til å kjøre din daglige rute at du tror du kjenner fartsgrensen uten å se på skiltene? Da bør du være lit obs i disse dager.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2017 kl 15:43

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Bymiljøetaten er nemlig i ferd med å redusere fartsgrensen i flere lokale veier, og flere av dem er gjennomfartsårer i vårt område.

Se hva Akersposten tidligere har skrevet om nye fartsgrenser i Bydel Vestre Aker her

Tidligere i år ble det vedtatt en rekke trafikksikringstiltak. Spesielt i Bydel Ullern ble det vedtatt at det skal lages fartshumper i mange veier.

Ny fart i sentrale veier

Dessuten skal farten reduseres til 30 km/t i Ullernchausseen (fra Jon Smestads vei til Noreveien), i Ullern allé, og i Harbitzalleen forlenges 30-sonen helt frem til Hoffsveien.

Det blir 40-sone i Hoffsveien fra Engebrets vei og Hoff terrasse til Drammensveien, altså Skøyen-rundkjøringen. 40-sone blir det også i Ullernchausseen (fra Vækerøveien til Lilleakerveien), i Lilleakerveien (fra Ullernchaussen til Elveveien) og i Drammensveien (fra rundkjøringen på Thune til Halvdan Svartes gate).
(Saken fortsetter under bildet.)

Inn mot gjenbruksstasjonen på Smestad er det 30, men det kan ikke alle ha fått med seg.

Noen av disse stedene har skiltene allerede kommet opp, som i Hoffsveien og i Ullernchaussen (fra Jon Smestads vei til Noreveien). Dette er altså veien som mange bruker til og fra Gjenbruksstasjonen på Smestad. Veien er rett og åpen, uten fartshumper, og når Akerspostens utsendte er en tur innom der mandag formiddag, er det lett å se at ikke alle bilister har oppfattet at farten er satt til maks 30! Her går det unna for mange, med og uten tilhenger.

En fartskontroll her kanskje? Eller et par fartshumper?

(Saken fortsetter under bildet.)

Stadig 50, snart 40: Ullernchaussen mellom Vækerøveien og Lilleaker.

Tidligere har Akersposten fått tips om at det kjøres for fort i Ullernchauseen mellom Vækerøveien og Lilleaker. Her er det altså vedtatt reduksjon til 40 km/t, men det er ikke innført ennå.

Redusert fart i Vækerøveien

I Vækerøveien er det også store planer om å redusere farten. Fra rundkjøringen i Ullernchaussen og oppover mot Røa er det i dag 50-sone, men det skal det bli slutt på.

Det er vedtatt at fartsgrensen skal reduseres fra 50 til 40 inn mot Røakrysset, men etter hvert vil det bli 40 km/t fra Røakrysset og ned til krysset ved Bærumsveien, opplyser Bymiljøetatens pressevakt i en e-post til Akersposten. Etter planen skal endringen gjennomføres innen året er omme.

Det skal også etableres et opphøyd gangfelt like ved krysset Vækerøveien/Harald Løvenskiolds vei.

Tryggere skoleveier

En rekke av trafikksikringstiltakene gjøres i områder som er trafikkerte skoleveier, og det har vært viktig for byrådet at flere av tiltakene var i gang til skolestarten i forrige uke.

– Det er viktig for meg å ha fokus på trafikksikkerhet, spesielt for de yngste som synes minst i trafikken. Trygging av skoleveier pågår året rundt, men i forbindelse med skolestart legger har vi ekstra fokus på at barn og unge skal komme seg trygt til skolen og rundt i nærmiljøet sitt, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg, til Akersposten.

– Selvsagt skal det være mulig å kjøre bil i Oslo også i fremtiden, men rundt skoler og nærmiljøer mener jeg barn som går og sykler bør prioriteres. Det er også god politikk for voksne. Derfor vil byrådet nå bygge flere opphøyde gangfelt, fartsdempere og redusere fartsgrenser for å gjøre det tryggere å komme seg rundt og ta ekstra godt vare på de minste blant oss.

Se hva Akersposten tidligere har skrevet om nye fartsgrenser i Bydel Vestre Aker her

LES OGSÅ: – Vi ønsker å gi folk et lite spark bak

ANNONSE
Annonse