Akersposten

Har du funnet alle stolpene?

Folkehelsekoordinater i Bydel Vestre Aker, Ragnhild Lorentzen, og Heming Orientering, Anders Flågen, minner om at Stolpejakten holder på helt ut oktober. Her scannes stolpen ved den gamle husmannsplassen London på Huseby. Foto: Fredrik Eckhoff

– Pokemon Go er en døgnflue, mens Stolpejakten er varig! fleiper Anders Flågen i Hemings orienteringsgruppe. Vestre Aker-folk har gjennomført mer enn 22.500 stolpebesøk siden starten i juni.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2016 kl 20:11

VESTRE AKER: Før sommeren lanserte Bydel Vestre Aker i samarbeid med Heming Orientering Stolpejakten, som kort og greit går ut på følgende: Du skal finne de 60 trestolpene som er plassert rundt omkring i Bydel Vestre Aker.

Når man finner stolpen, legger man inn en kode i Stolpejakten-appen, eller scanner en qr-kode, og da får du med deg en liten lokalhistorisk godbit på kjøpet.

Mange på jakt

Flågen har full oversikt over aktiviteten, og han kan fortelle at mer enn 100 mennesker har besøkt alle stolpene i bydelen, mens det er registerert hele 1240 deltakere så langt, og mer enn 22.500 stolpebesøk er gjennomført. Dette mener både han og folkehelsekoordinator i bydelen, Ragnhild Lorentzen, kan betegnes som en suksess.

Les også: Haha, nå vet jeg hvor Leif Juster bodde!

– Det virker som at dette har nådd mange. Jeg får mange spørsmål og henvendelser.
Mange har sett folk ute med kartet, på jakt etter stolper. Vi har lykkes ganske bra, mener jeg, sier Lorentzen, som er godt fornøyd med samarbeidet med Heming.

Mange henvendelser

– Vi ser at dette har engasjert, og vi har for eksempel opplevd diskusjoner på vår Facebook-side om både plasseringer av stolpene og historiske fakta, sier Anders Flågen.

– Betyr det at dere har gjort noen feil?

– Vel…, stolpen som heter Masovnen, står litt feil i forhold til masovnen på Bogstad, et par hundre meter unna. Der har vi fått korrigert infoen på appen, men ikke på kartet. Vi kan uansett ikke flytte stolpen, fordi den er merket av på kartet som er delt ut. Så da får den stå litt feil, sier Flågen.

En stund var de også litt i konflikt med det lokale dyrelivet, men det ble raskt rettet opp!
– Stolpen ved Holmendammen ble først plassert ved et område for hekking av fugl. Det var ikke bra! sier han. En henvendelse fra Holmendammens Venner førte til at stolpen ble flyttet litt unna, og dermed var problemet løst.

Han forteller også om henvendelser fra engasjerte stolpejegere som sliter med å finne stolpene.

– "Nå har jeg gått i to og en halv time rundt og lett etter stolpen ved Korketrekker'n. Den kan ikke være der!», fikk vi melding om. Så vi rykket ut, og der sto den i sin skjønneste orden, smiler Flågen.

– Det er jo visse likhetstrekk med sensommerens store farsott, Pokémon Go. Hva syns du om konkurransen?

– Pokemon Go er en døgnflue, mens Stolpejakten er varig! sier Anders Flågen med et smil og legger til at han tror at Stolpejakten når ut til et bredere publikum.

Masse tid igjen!

Lorentzen og Flågen minner om at det er mye igjen av Stolpejakt-sesongen. Stolpene står ute helt til 31. oktober, så har du ikke kommet igang, eller du har noen stolper du ikke har besøkt ennå, det er fremdeles tid!

Lørdag 5. november blir det premieutdeling på Anton Sport på Røa. Du kan finne ut mer om hvordan man kan vinne premier på Stolpejakten i Vestre Aker på Facebook.

LES OGSÅ: Stolpejakt skal få folk ut på tur

Nye Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Vil rive 8 villaer i "vernet" område

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...