ANNONSE
Annonse
Akersposten

Har du funnet alle stolpene?

Folkehelsekoordinater i Bydel Vestre Aker, Ragnhild Lorentzen, og Heming Orientering, Anders Flågen, minner om at Stolpejakten holder på helt ut oktober. Her scannes stolpen ved den gamle husmannsplassen London på Huseby. Foto: Fredrik Eckhoff

– Pokemon Go er en døgnflue, mens Stolpejakten er varig! fleiper Anders Flågen i Hemings orienteringsgruppe. Vestre Aker-folk har gjennomført mer enn 22.500 stolpebesøk siden starten i juni.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2016 kl 20:11

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Før sommeren lanserte Bydel Vestre Aker i samarbeid med Heming Orientering Stolpejakten, som kort og greit går ut på følgende: Du skal finne de 60 trestolpene som er plassert rundt omkring i Bydel Vestre Aker.

Når man finner stolpen, legger man inn en kode i Stolpejakten-appen, eller scanner en qr-kode, og da får du med deg en liten lokalhistorisk godbit på kjøpet.

Mange på jakt

Flågen har full oversikt over aktiviteten, og han kan fortelle at mer enn 100 mennesker har besøkt alle stolpene i bydelen, mens det er registerert hele 1240 deltakere så langt, og mer enn 22.500 stolpebesøk er gjennomført. Dette mener både han og folkehelsekoordinator i bydelen, Ragnhild Lorentzen, kan betegnes som en suksess.

Les også: Haha, nå vet jeg hvor Leif Juster bodde!

– Det virker som at dette har nådd mange. Jeg får mange spørsmål og henvendelser.
Mange har sett folk ute med kartet, på jakt etter stolper. Vi har lykkes ganske bra, mener jeg, sier Lorentzen, som er godt fornøyd med samarbeidet med Heming.

Mange henvendelser

– Vi ser at dette har engasjert, og vi har for eksempel opplevd diskusjoner på vår Facebook-side om både plasseringer av stolpene og historiske fakta, sier Anders Flågen.

– Betyr det at dere har gjort noen feil?

– Vel…, stolpen som heter Masovnen, står litt feil i forhold til masovnen på Bogstad, et par hundre meter unna. Der har vi fått korrigert infoen på appen, men ikke på kartet. Vi kan uansett ikke flytte stolpen, fordi den er merket av på kartet som er delt ut. Så da får den stå litt feil, sier Flågen.

En stund var de også litt i konflikt med det lokale dyrelivet, men det ble raskt rettet opp!
– Stolpen ved Holmendammen ble først plassert ved et område for hekking av fugl. Det var ikke bra! sier han. En henvendelse fra Holmendammens Venner førte til at stolpen ble flyttet litt unna, og dermed var problemet løst.

Han forteller også om henvendelser fra engasjerte stolpejegere som sliter med å finne stolpene.

– "Nå har jeg gått i to og en halv time rundt og lett etter stolpen ved Korketrekker'n. Den kan ikke være der!», fikk vi melding om. Så vi rykket ut, og der sto den i sin skjønneste orden, smiler Flågen.

– Det er jo visse likhetstrekk med sensommerens store farsott, Pokémon Go. Hva syns du om konkurransen?

– Pokemon Go er en døgnflue, mens Stolpejakten er varig! sier Anders Flågen med et smil og legger til at han tror at Stolpejakten når ut til et bredere publikum.

Masse tid igjen!

Lorentzen og Flågen minner om at det er mye igjen av Stolpejakt-sesongen. Stolpene står ute helt til 31. oktober, så har du ikke kommet igang, eller du har noen stolper du ikke har besøkt ennå, det er fremdeles tid!

Lørdag 5. november blir det premieutdeling på Anton Sport på Røa. Du kan finne ut mer om hvordan man kan vinne premier på Stolpejakten i Vestre Aker på Facebook.

LES OGSÅ: Stolpejakt skal få folk ut på tur

Nye Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Vil rive 8 villaer i "vernet" område

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord