Akersposten

Har drømt i flere år om CC Vest

Christian Johnsen er stolt markedssjef hos Skoda på CC Vest, en del av Møller Bil Oslo Vest. Foto: Fredrik Eckhoff

En verdensnyhet, intet mindre, har åpnet på Lilleaker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2017 kl 18:21

LILLEAKER: – Vi har planlagt å åpne her på CC Vest i flere år. Endelig er vi i gang, sier markedssjef for den splitter nye Skoda-butikken, Christian Johnsen.

Han møter oss i skinnende, nye lokaler, nybygget for dette formålet. Butikken ligger på hjørnet på den nedre parkeringsplassen, med Espresse House som nærmeste nabo.

(Saken fortsetter under bildet.)

Dette hjørnet har Skoda siklet på en god stund. Nå er det klart.

Skoda-butikken er en del av Møller Bil Oslo Vest, men i motsetning til sine «søsken», Audi og VW rett oppe i veien, er Skoda-butikken liten. Ja, faktisk er den så liten at vi må spørre hvordan de har tenkt til å klare å vise frem bilene sine i en butikk som bare har plass til maks tre biler innendørs.

Nye tider

Markedssjefen viser oss hvordan den helt nye og moderne butikken fungerer. Her skal ny teknologi erstatte behovet for tusenvis av kvadratmeter med biler.

– Her på skjermen kan man bygge seg den bilen man ønsker. Og man går godt inntrykk av alt her på skjermen, sier Johnsen, og viser hvordan han skifter farger på interiøret i bilen som viser seg i all sin glans på den 90 tommer store skjermen.

Her kan kunden «leke seg» – eller få hjelp av en ansatt. Johnsen viser også iPadene som står klare til utlån og om det nye bookingssystemet som er rett rundt hjørnet. Der kan man gå på nett og booke seg en prøvekjøring av en Skoda-modell.

– Noen syns det er gammeldags å måtte ringe og spørre om tid, sier han.

Unikt i verden

Han forteller at en slik Skoda-butikk faktisk er den aller første på verdensbasis.

– Den var egentlig planlagt å ligge i Sør-Korea aller først, men det ble CC Vest, sier han, uten å klare helt å legge skjul på at han er litt stolt over akkurat det.

At Skoda-butikken er en del av Møller Bil Oslo Vest, som holder til like ved, er naturligvis en fordel.

– Ja, selv om vi er en liten butikk, har kundene våre faktisk tilgang til Norges største Skoda-verksted her, ettersom Volkswagen-verkstedet vårt på Lilleaker er Norges største, og de er sertifiserte på Skoda.

Forvandlingen

Skoda har vært gjennom en transformasjon etter at Volkswagen tok det under sine vinger i 2001. Da hadde Skoda kommet en smule i bakevja etter å ha blitt produsert «bak jernteppet» i alle år.

Markedssjef Johnsen legger ikke skjul på at Skoda hadde en vei å gå.

– For lenge siden ble Skoda faktisk sett på som et luksusmerke, men rundt 1960-tallet stoppet utviklingen opp, sier han. Det var to sykkelreperatører i det som den gang var Østerrike-Ungang, Laurin & Klement, som startet Skoda, allerede i 1895. Det gjør Skoda til et av verdens eldste bilmerker.

De to sykkelreparatørene hadde nok vært både stolte og litt forundret hvis de hadde fått oppleve den splitter nye, Skoda-butikken på CC Vest.

Les også:

Kan bli 12 etasjer på Røa

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...