Akersposten

Har åpnet «hotell» i Frognerparken

Bymiljøetaten tar ansvar for piggsvin, her fra det nye "hotellet" i Frogner. Foto: Bymiljøetaten

Denne uken er det faktisk åpnet et «hotell» midt i Frognerparken, til glede for skapninger som nå kan en lun og tryggere vinter i møte

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 14:49

FROGNERPARKEN: Det er Bymiljøetaten som melder på sin Facebook-side at piggsvin nå har fått hjelp til å klare seg gjennom vinteren.

«Om vinteren er det lite mat å finne for piggsvinene, og de tåler ikke frost. De går derfor i dvale og må finne et lunt og trygt overvintringssted når høsten kommer. Bymiljøetaten har nå satt ut to piggsvin-boliger i Frognerparken. Disse kommunale boligene er laget i isolerende materiale og fôret med høy. Det er ikke alle piggsvin som har adresse «Frognerparken».

Det skriver etaten og gir samtidig oppskriften på hvordan du kan lage dit eget piggsvinhotell i egen hage.

Slik:
Dette kan du lage selv eller få kjøpt ferdig. Det viktigste er at det er tørt, lunt, skjermet og ventilert:

1. Det enkleste er å snekre en boks i tre med stabilt lokk som ligger stødig.

2. Fest noe vanntett på toppen (rester av for eksempel takpapp eller gulvbelegg).

3. Bor små luftehull på sidene.

4. Legg i rikelig med høy eller tørt løv.

5. Sett kassen oppå planker for å unngå fuktighet fra bakken.

6. Plasser det fine hotellet i et skjermet område i hagen.

Du kan også hjelpe piggsvinene på andre måter:

Du kan lage en rufsete krok i hagen der piggsvinet kan bo. Her kan du la det vokse vilt og la løvet ligge om høsten. Der kan piggsvinet både finne mat og overvintringsplasser. En striglet hage er ikke noe egnet sted for et piggsvin.

Du kan sette ut vann i en lav og stødig skål og tørrfôr (samme fôr som til katt). Piggsvin skal aldri ha melk. De tåler ikke laktose, og melk kan ta livet av dem.

Og så kan du slå av robotgressklipperen om natten! Da kan du redde piggsvinet fra en grusom død.

Piggsvin har tidligere vært utrydningstruet og er fredet. Foto: Bymiljøetaten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...