Akersposten

– Håper vi aldri må stenge ned igjen

Ingeborg Aurdal har drevet treningssenteret Basic i Røa Næringspark i 16 år. Her fra et intervju i 2016. Arkivfoto

– Det har ikke vært gøy å oppleve at alt man har brukt 17 år av livet sitt på å bygge opp, blir så rasert, sier daglig leder og treningsgründer Ingeborg Aurdal.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2020 kl 07:12

RØA: Det er 16 år siden Aurdal startet på Basic Treningssenter i Aslakveien på Røa. Vi tar en prat med henne etter at hun har gjennomført en time med «basic move».

– Det er utrolig godt å være tilbake til en hverdag som minner litt om hva vi hadde før korona, sier Aurdal.

– Da vi var nedstengt, fikk vi smake på det negative ved å drive et senter som selger tjenester vi da ikke kunne tilby. Vi fikk ikke noe av det vi elsker ved å drive et treningssenter, å møte og motivere mennesker til trening.»

Online-alternativ

– Sånn rent praktisk, hvordan klarte dere å drive firma under stengingen?

– Vi måtte hele veien finne nye måter å drive treningssenter på, en kontinuerlig utfordring. Jeg har gode folk her heldigvis, så vi klarte å komme oss gjennom som et team, og vi er nok enda mer rustet for fremtiden nå etter dette.

Aurdal forteller at de tidlig informerte kundene via e-post, og holdt dem oppdatert på nettsiden og via sosiale kanaler

– Vi satte raskt i gang med online-timer flere ganger i uken, ukentlige treningstips via våre personlige trenere. – Straks det ble åpning for å kunne ha gruppetimer ut i mai, startet vi opp med det også, sier hun.

Mange var med på dugnaden

Online-trening til tross, flere måneder med nedstening og redusert tilbud på treningssentrene satte sine spor, ikke minst økonomisk.

– Uff, det har ikke vært gøy å oppleve at alt man har brukt 17 år av livet sitt på å bygge opp, blir så rasert, sier Aurdal. – Vi fikk jo en del kritikk og utmeldelser fra frustrerte medlemmer og forsøkte så godt vi kunne å imøtekomme alle, men vi var helt prisgitt at de fleste av våre medlemmer var villige til å være med på en dugnad, slik at vi kunne bestå som firma og være et alternativ til de store treningssentrene, også etter stengingen. Vi mistet mange hundre medlemmer.

– Vi har en policy på at man går ned i pris etter de ni første månedene som medlem, og dermed var de fleste av våre medlemmer innforstått med at det faktisk ville lønne seg for dem å bare bli i medlemskapet heller enn å melde seg ut og så inn igjen på en høyere pris etter stengingen, sier Aurdal

– Dette, pluss lojaliteten til oss som en privat og lokal aktør, var nok det som reddet oss. Det gir meg en utrolig ydmyk følelse å vite at Basic betyr så mye for så mange at de er villige til å betale selv når vi er stengt, slik at vi kan fortsette som firma etterpå, sier hun.

Håper å aldri måtte stenge igjen

– Vi har lagt godt til rette for trygg trening her på senteret nå og vi ser at medlemmer som meldte seg ut i april nå heldigvis kommer tilbake. Jeg tenker også at uansett hvor lenge dette varer, så har vi gjort unna en god av denne perioden allerede. Det er en god tanke.

– Vi er søren meg en seiglivet bedrift tydeligvis, så vi skal nok klare oss sier hun. – Men jeg håper vi aldri må stenge ned igjen, det var ikke gøy.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...