Akersposten Media

Akersposten

Håper å komme i gang i februar

– Mye spennende i vårprogrammet, sier kulturleder Nina Sivertsen ved Ullern kultursenter. Nå venter hun på at samfunnet skal åpne opp. Hun håper det blir i neste måned, men smittesituasjonen bestemmer det. Kafeen er åpen. Foto: Bjørg Duve

– Vi har et godt program for denne våren, sier kulturleder Nina Sivertsen ved Ullern kultursenter. – Nå venter vi bare på at samfunnet åpner igjen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2021 kl 11:30

BYDEL ULLERN: – Vi kan blant annet by på en reise i det norske Storbritannia med Gry Blekastad Almås som guide. Varaordfører Kamzy Gunaratnam kommer og forteller om hva mer åpenhet og mer demokrati betyr i praksis, fortsetter Sivertsen og legger til at kulturforedragene avsluttes med Elvis-evangeliet med Henning Rivedal.

– Dessverre vet vi ikke når vi kan begynne å samle oss i større grupper igjen, men slik situasjonen ser ut per i dag, så blir ikke det før i neste måned.

Det er vanskelig å være mer presis i en uklar smittesituasjon.

Velferdsstatens sikkerhetsnett

Når det gjelder MandagsSTOPPEN så kommer den forhåpentligvis i gang mandag 15. februar.

- Da er vi så heldige at Rina Mariann Hansen kommer og skal snakke om de sosiale tjenestene – velferdsstatens sikkerhetsnett, sier Sivertsen. Hansen er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo kommune.

Programmet som er satt opp 1. februar med Mina Gerhardsen er, av ulike årsaker, flyttet til høsten.

- En ting er at samfunnet åpner opp og vi kan begynne å samles igjen. Det er ikke ensbetydende med at folk over 60 år kommer til å strømme til møtene, sier Sivertsen og legger til at både frivillige og gjester befinner alle seg i risikogruppen.

- Jeg er ikke alene om å se fram til at vaksineringen kommer i gang. Mange føler nok at livet før og etter vaksinering vil bli forskjellig, sier Sivertsen. Vaksinen vil for mange skape en trygghet.

Påmelding

– Hvordan går det med påmeldinger til kurs?

– Det går aldeles utmerket. Folk stikker innom og melder seg på eller sender meg en e-post. Dette går fint, sier Sivertsen som også her må legge til at det er viruset som er med på å bestemme når kursene kan komme i gang.

- Vi tar imot påmeldinger så lenge det er plass på kursene, sier Nina Sivertsen, som er svært glad for at mange har lyst til å melde seg på kursene.

– Mange melder seg for eksempel på trimkurs de har fulgt tidligere.

Miljøterapeut Gry Olaussen ved Skøyen aktivitetssenter.

Miljøterapeut Gry Olaussen ved Skøyen aktivitetssenter, sier at også der tar en imot påmeldinger så lenge det er plass på kursene.

– Bare ring Aktivitetssenteret og melde dere på eller bruk e-post, fortsetter Olaussen og legger til at telefonnummeret er 905 76 348 og at e-postadressen er aktivitetssenteret@bun-oslo.kommune.no

Torsdagsserien

– Konsertene og foredragene i kafeen kommer i gang i februar, fortsetter Olaussen, men legger selvsagt til inne-aktivitet er avhengig av hva myndighetene – og viruset – tillater. Kafeen er det som i disse dager er åpen alle hverdager mellom klokken 09.00 og 12.00.

– Vi har fått ny kokk. Den nye kokka, som heter Kari Bjartnes, vil holde matkurs Valentinsdagen 14. februar, sier Olaussen, som håper og tror at det tillates mer aktivitet når en har kommet så langt ut i februar.

– Men uteaktiviteten petanque går som vanlig, sier Gry Olaussen, som også har treningstimer på Aktivitetssenteret.

På grunn av koronasituasjonen er det ingen som får programmet i posten. Alle er velkomne til å stikke innom et av sentrene for å hente et program. En kan også gå inn på netter og finne det der. Da går en inn på hjemmesidene til de to sentrene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...