Akersposten

– Han ligger godt an i løypa

Henrik Røa fra Heming og Norge i aksjon under Super-G for menn under VM i alpint 2021 i Cortina Foto: Torstein Bøe / NTB

Heming-alpinisten Henrik Røa (25) imponerte i VM-debuten. Alpinsjef Claus Ryste vil ikke slå fast noe, men mener han ligger bra an i kamp om landslagsplass.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2021 kl 08:58

Røa kjørte ned til 17.-plass i den svært krevende super-G-traseen i Cortina d'Ampezzo torsdag i sitt første VM-renn. 16.-plassen i verdenscupen i Kitzbühel-utforen ble lagt merke til, og 25-åringen ble da kjent som «sykkelbudet som er rask på ski». Det ham også en VM-plass.

Med gode prestasjoner også i Garmisch-Partenkirchen og en flott VM-debut, håper Røa det blir plass til ham i neste landslagsuttak.

– Det blir spennende. Jeg håper jo at det jeg gjør, er bra nok. Det å kunne være en del av det norske landslaget, betyr mye. Det er stort. Det vil gjøre at motivasjonen for å satse videre for å ta steg, blir vesentlig større. Det er viktig å være en del av landslaget, sier Røa til NTB.

Alpinsjef Claus Ryste opplyser til NTB at uttaket for neste sesong mest sannsynlig vil bli gjort i april, og han ønsker å vente til da, men:

– Han ligger godt an i løypa. Han skal fokusere på å utvikle seg videre. Han gjør en kjempebra super-G i dag og hadde gode resultater fra Kitzbühel. Fortsetter han med det, vil han nå målene sine, sier Ryste.

Rapport fra «selveste Jansrud»

30 utøvere fikk plass på det norske landslaget til 2019/20-sesongen. Denne sesongen gjorde stram økonomi at størrelsen i troppen ble redusert til 25, og Røa ble ikke inkludert.

Men der kan Røa fort være med om han fortsetter å levere like godt. Før start torsdag fikk han en fin rapport av veteran Kjetil Jansrud før debuten.

– Han ga detaljer om løypa og sånn. Så avsluttet han med: «Røa, dette her er noe for deg! Det minner meg litt om Kitzbühel. Det slår litt. Det her tror jeg kommer til å passe deg fint.» Det å høre det fra selveste Jansrud, er veldig, veldig moro, sier Røa.

Det har vært en svært lang vei for Røa som har stått utenfor landslaget. Han sto omsider klar for sin første verdenscupstart i italienske Val Gardena før jul for ett år siden, men løpet ble kansellert. Det gjorde at han ikke ga seg.

Tre tunge år

– Jeg hadde jo ikke kjørt verdenscup ennå. Det var den «driven» om å stille i start på verdenscupen. Jeg følte på det tidspunktet der at jeg ikke hadde fått ut det jeg var god for. Det er moro at det flyter litt bedre nå i hvert fall, sier Heming-løperen.

– Jeg unner ingen å oppleve en sånn situasjon som jeg har opplevd de siste tre årene. Jeg håper vi får skikk på økonomien, og at vi får litt flere gutter på laget. Det er mange talenter nedover på stigen, legger han til.

Neste på programmet er utfortrening fredag før konkurranse på søndag. Endelig har solskinnet og forholdene kommet på plass, og Røa har det rett og slett fint i VM-debuten omringet av flotte fjell i Dolomittene.

– Det er moro. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er gøy å være her, gøy å snakke med dere – det er fint.

– Har du stått på ski på et mer spektakulært sted?

– Det har jeg ikke, sier Røa etter en liten tenkepause.

– Det er ganske vilt når man faktisk ser litt rundt her, sier han.

PS! At Henrik Røa virkelig banker på døren for en landslagsplass viste han igjen da han i helgen klinket til med 10. plass i VM-utforen i Cortina.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...