ANNONSE
Annonse

Grønt lys for nytt Radiumhospital

MODERNISERES: Akersposten skrev i desember i fjor om ansatte, pasienter og besøkende på Radiumhospitalet på Ullern som måtte hanskes med rotteproblemer. Nå får sykehuset et nytt klinikkbygg til 3,1 milliarder kroner. Foto: Fredrik Eckhoff

Regjeringspartiene Høyre og Frp vil øremerke 2,7 milliarder kroner på neste års statsbudsjett til et moderne klinikkbygg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2017 kl 14:02

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Helseminister Bent Høie (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) presenterte selv planene for Radiumhospitalet tirsdag.

Ifølge tv2.no uttalte Jensen blant annet at hun ikke er stolt av forfallet til Radiumhospitalet de siste årene.

– Pårørende støtter sine i omgivelser som ikke er verdige, sa hun.

Vg skriver videre at regjeringen vil sette av 2,713 milliarder i investeringslån til et 16 000 kvadratmeter stort klinikkbygg.

– Hele kostnadsrammen er på 3,1 milliarder 2018 kroner, sier Anne Grethe Erlandsen (H), statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, til VG.

Trenger modernisering

Det betyr at Helse Sør-Øst må bidra med rundt 400 millioner kroner i egenkapital.

– Dagens sengebygg er veldig gammelt og i veldig dårlig stand, og de ansatte jobber i et bygg som ikke er tilpasset et moderne sykehus, sier Erlandsen

Det nye bygget skal etter planen stå klart i 2022.

– Bygget skal bidra til å utvikle Radiumhospitalet til et helhetlig, fremtidsrettet og driftseffektivt kreftsykehus for Oslo, for regionen og for landet. Dette er viktig for kreftpasienter over hele Norge, skriver regjeringen i en pressemelding.

Økt behov

Flere av bygningene på Radiumhospitalet er nedslitt med betydelig oppgraderingsbehov. Den eldste bygningen er fra 1928, og det nyeste bygget er fra 2009.

– Det er derfor behov for et nytt klinikkbygg, siden store deler av virksomheten foregår i bygninger som er gamle, lite funksjonelle og i dårlig stand, skriver regjeringen.¨

LES OGSÅ: Blir bedt om å trekke ned FØR bruk av toalettene

ANNONSE
Annonse