Akersposten

«Grønn vind over Husebyskogen»

«Kanskje må vi også tenke nytt for Mærradalen-Huseby­skogen? Kanskje området kunne vært en sammen­hengende «by-nasjonalpark», slik de har gjort med pressede grønne områder i Stockholm?»

Å ta vare på våre grønne lunger, som Husebyskogen, er bra, men det er ikke nok,» skriver Anders Holten Skånlund og Vibeke Nenseth (MDG).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 11:59

Vann- og avløpsetaten ønsker seg et kontorbygg i Husebyskogen knyttet til sitt nye vannforsynings­anlegg. Før politikerne i Rådhuset fikk saken på bordet, hastet de blå-blå til skogs, med Akersposten på slep, for å markere at de vil verne Husebyskogen. Det er valgår, men uansett, dette engasje­mentet liker vi. Partiene som plantet den amerikanske ambassaden i Husebyskogen har kanskje lært.

Det blåser en grønn vind over byen, gjennom tretoppene i Husebyskogen og kanskje også blant blå-blå politikere. De fleste ser nå verdien av å tenke klima, økologi og lokal livskvalitet. Oppslutning­en om grønne verdier øker. Ikke bare vokser MDG, men de grønne stemmene i alle partier, i nærings­liv, på arbeidsplasser og i familieselskaper blir stadig sterkere, og de blir stadig tatt mer på alvor. Vi tar miljø- og klimaforskningen mer innover oss.

Grønn politikk ble tidligere avfeid som urealistisk. Det er egentlig ikke så rart, for grønn politikk betyr endring, og endring er vanskelig. Interesser mobiliseres alltid mot endring. For oss i MDG er endring det eneste realistiske. Vår politikk adresserer konsekvent miljø- og klimaforskningens funn med konkrete tiltak. Fortidens løsninger er urealistiske i dag, slik som milliarder til motorveier som mater biler mot sentrum, utsetting av t-baneutbygging og nedleggelse av trikken. Å tenke bil fremfor helse og livskvalitet har vi sluttet med.

Vi snur utviklingen, og folk flest liker det, selv om det krever noe av oss. Oslo-folk ønsker trygghet for at helsen ikke blir ødelagt av forurensning og støy. De vil bade i elver, vann og i fjorden uten frykt for helseskader. De vil at det skal være trygt og hyggelig å gå ut av døren hjemme og å ferdes i byen. Oslo skal være en by for barn, for fellesskap og opplevelser. Marka, fjorden og parkene skal vernes og være tilgjengelig for alle. Folk kjenner også økende ansvar for klimaendringer som rammer andre.

Vi trenger politikere som utfordrer, som tenker nytt og som gjennomfører. Disse politikerne må få makt og innflytelse. Å ta vare på våre grønne lunger, som Husebyskogen, er bra, men det er ikke nok. Vi vil ha de blå-blå med på mye mer enn dette. Sammen med progressive byer i andre land er Oslo nå med på å utvikle nye løsninger for medmenneskelige byer, uten klimautslipp. Alle partier og alle gode krefter er velkomne til innsats. Alle trengs.

Kanskje må vi også tenke nytt for Mærradalen-Huseby­skogen? Kanskje området kunne vært en sammen­hengende «by-nasjonalpark», slik de har gjort med pressede grønne områder i Stockholm? De grønne lungene vil alltid utfordres. Barrieren for å foreslå utbygging i disse lungene er åpenbart alt for lav. Tverrpolitisk enighet i Oslo Vest vil være et godt utgangspunkt.

Anders Holten Skånlund
styremedlem MDG Ullern

Vibeke Nenseth
styremedlem MDG Vestre Aker

LES OGSÅ: Slår på ny ring om Husebyskogen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...