Akersposten

Gratulerer med dagen

STOR DAG: Det var en stor dag for Bydel Vestre Aker da kongeparet feiret 17. mai i Gardeleiren og her i hest og vogn på vei til Hovseter. Arkivfoto

Kong Harald fyller 80 år i dag 21. februar. Vi gratulerer så mye og minnes en flott 17. mai i 2008.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 10:02

OSLO VEST: Kong Harald gikk på Smestad skole og fant sin dronning, den gang Sonja Haraldsen, på Vinderen. Det vil si at kongen er godt kjent i bydelene Ullern og Vestre Aker.

Mange vil huske kong Harald og dronning Sonjas tilstedeværelse i Vestre Aker 17. mai 2008, hvor det var et flott arrangement i gardeleiren med blant annet vår egen bydelsdronning, Elin Horn Galtung i mottakelseskomiteen. Tusenvis av mennesker fikk se og oppleve lokale kulturelle innslag foran et smilende kongepar.

KONGE OG BYDELSDRONNING: Kong Harald og dronning Sonja ble tatt imot av blant andre Elin Horn Galtung i bunad. Arkivfoto

Senere gikk turen med hest og vogn til Hovseter Torg, hvor et tog av festglade mennesker fulgte etter. Kongeparet ble underholdt av en lokal hiphop-trio fra Hovseter før turen gikk til nøktern kaffe og kaker på Hovstua. Det var stort for bydelen.

MUNTRE HERRER: Kong Harald og tidligere ordfører Fabian Stang i munter passiar i forbindelse med åpningen av "nye" Holmenkollbanen i 2010. Arkivfoto

I 2010 fikk kong Harald sammen med ordfører Fabian Stang en liten overraskelse i forbindelse med åpningen av "nye" Holmenkollbanen. På Gulleråsen stasjon sto demontranter oppmarsjert med plakater og viste hva de syntes om at stasjonen deres ikke lenger kunne brukes etter omleggingen. Ikke et vanlig syn å se sindige "borgere" i Vestre Aker som demonstranter foran kongen. Det gjorde nok inntrykk på mange. Det ble altså to veldig ulike besøk i bydelen i moderne tid. Vi har naturligvis ikke glemt alle kongens Kollenbesøk, i så måte er han også vår skikonge.

DETTE SÅ KONGEN: Ellers sindige, men denne dagen ville de vise konge og land at det å miste stasjonen skulle ikke gå upåaktet hen.

Uansett, vi gratulerer den folkekjære kongen med dagen og håper han igjen får anledning til å besøke våre bydeler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...