ANNONSE
Annonse
Akersposten

Gratulerer med dagen

STOR DAG: Det var en stor dag for Bydel Vestre Aker da kongeparet feiret 17. mai i Gardeleiren og her i hest og vogn på vei til Hovseter. Arkivfoto

Kong Harald fyller 80 år i dag 21. februar. Vi gratulerer så mye og minnes en flott 17. mai i 2008.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 10:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Kong Harald gikk på Smestad skole og fant sin dronning, den gang Sonja Haraldsen, på Vinderen. Det vil si at kongen er godt kjent i bydelene Ullern og Vestre Aker.

Mange vil huske kong Harald og dronning Sonjas tilstedeværelse i Vestre Aker 17. mai 2008, hvor det var et flott arrangement i gardeleiren med blant annet vår egen bydelsdronning, Elin Horn Galtung i mottakelseskomiteen. Tusenvis av mennesker fikk se og oppleve lokale kulturelle innslag foran et smilende kongepar.

KONGE OG BYDELSDRONNING: Kong Harald og dronning Sonja ble tatt imot av blant andre Elin Horn Galtung i bunad. Arkivfoto

Senere gikk turen med hest og vogn til Hovseter Torg, hvor et tog av festglade mennesker fulgte etter. Kongeparet ble underholdt av en lokal hiphop-trio fra Hovseter før turen gikk til nøktern kaffe og kaker på Hovstua. Det var stort for bydelen.

MUNTRE HERRER: Kong Harald og tidligere ordfører Fabian Stang i munter passiar i forbindelse med åpningen av "nye" Holmenkollbanen i 2010. Arkivfoto

I 2010 fikk kong Harald sammen med ordfører Fabian Stang en liten overraskelse i forbindelse med åpningen av "nye" Holmenkollbanen. På Gulleråsen stasjon sto demontranter oppmarsjert med plakater og viste hva de syntes om at stasjonen deres ikke lenger kunne brukes etter omleggingen. Ikke et vanlig syn å se sindige "borgere" i Vestre Aker som demonstranter foran kongen. Det gjorde nok inntrykk på mange. Det ble altså to veldig ulike besøk i bydelen i moderne tid. Vi har naturligvis ikke glemt alle kongens Kollenbesøk, i så måte er han også vår skikonge.

DETTE SÅ KONGEN: Ellers sindige, men denne dagen ville de vise konge og land at det å miste stasjonen skulle ikke gå upåaktet hen.

Uansett, vi gratulerer den folkekjære kongen med dagen og håper han igjen får anledning til å besøke våre bydeler.