Akersposten

Gratis molo-konsert ved Sollerudstranda på lørdag

SCENEN: På dekk blir det rigget til full scene førstkommende lørdag, hvor Eivind Westhagen opptrer sammen med en rekke andre artister. Foto: Vidar Bakken

Akkustisk nytelse med en 100 år gammel Colin Archer skute som scene. Det skjer når en rekke musikere inntar dekket førstkommende lørdag, 20. august.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2016 kl 15:53

SOLLERUD: Ved moloen ligger en gammel Colin Archer skute eller skøyte, som noen ville sagt. Her møter vi en blid Eivind Westhagen, som byr på kaffe og gitar.

Skikkelig festival

– Skal det bli konsert på dekket her, spør Akerspostens utsendte lett tvilende.

– Ikke bare konsert. Det blir en skikkelig festival, med flere artister gjennom hele kvelden under navnet "Akustisk Aften seiler sin egen sjø". Vi starter klokken 18.00 og da er også grillen på moloen for lengst klar for alle som vil ta med seg grillmat.

Sammen med sin gode venn Lars Kolberg arrangerer Westhagen minifestivalen på moloen utenfor Sollerudstranda.

– Sammen med oss kommer gode venner fra låtskrivermiljøet i Oslo. De skal opptre på scenen som blir rigget på dekket med fullt lys, PA-anlegg og en stjernehimmel bak, omkranset av ballonger og vimpler. Vi begynner såpass tidlig slik at også de minste kan ha glede av det, sier Westhagen.

Se artistplakaten her

Bredt spekter

Kolberg og Westhagen vet hva de går til. Sammen har de i sommer turnert med Colin Archer i indre Oslofjord. Her har de holdt 8 konserter, i tillegg til at de som landkrabber har turnert i landet med "Akkustisk Aften".

– Det har vært gøy og vi synes det er en verdig avlutning på turneen å arrangere en minifestival med mange gode musikere gjennom sommerkvelden. Vi vil skape trolsk kveldsstemning med bare akkustiske instrumenter, det vil si gitarer og en på piano. Det blir et bredt spekter å ta av, alt fra country, folkrock og viser til jazz, soul og pop. Det er bare å glede seg, bobler Westhagen av entusiasme.

Alle artistene stiller gratis på festivalen.

– Det er i seg selv ganske unikt, men vi håper at noen frivillig vil donere litt penger i en flosshatt som vil gå rundt. Det er hyggelig om vi kan gi litt tilbake til dem som gjør dette til en opplevelse. Det blir også mulig å bruke VIPPS og vi har også en kortterminal.

Båten er bolig og arbeidsplass

Skuta blir på ingen måte forlatt når sommerens konsertserie er over.

– Skuta er hjemmet og arbeidsplassen min. Her ved moloen bor jeg på tredje året. Jeg kjøpte båten på Sørlandet usett for fire år siden, i den hensikt å gjøre en vri på livet mitt. I stedet for leilighet med stort lån og jobb ved siden av musikken for å betjene lån, vil jeg bruke tiden min fullt og helt på musikk, sier Westhagen, som opprinnelig kommer fra Drammen.

Pill råtten

Han hadde lite erfaring med båt og trodde han gjorde et godt kjøp.

- Da vannet begynte å sive inn i båten, oppdaget jeg at mye av bordgangen var pill råtten. Hvis ikke jeg gjorde noe med det straks, ville skuta synke. Jeg hadde ikke råd til å få andre til å gjøre arbeidet med å skifte bordgang. På youtube fant jeg en instruksjonsfilm fra et engelsk båtbyggeri, som viste hvordan det kunne gjøres. Jeg gikk løs på oppgaven og fikk skiftet 30 meter med bordgang, hvor båtbyggeriet her på havna var behjelpelig. Det er jeg ganske stolt av.

Siden har Westhagen vedlikeholdt og pusset opp store deler av skuta.

– Det er en jobb, men det er veldig gøy også.

HJEMME: Her trives Westhagen året rundt. Under dekk skimtes deler av studio han har innredet. Foto: Vidar Bakken

Studio i båten

Innvendig har det skjedd store ting.

– Jeg har tilpasset båten etter behovet. Innenfor byssa ligger studioet mitt, hvor jeg nå produserer den nye skiva med fullt band. Alt er akkustisk naturligvis. Rommet fungerer også som stue, spisestue og gjesterom. Det er plass til alt. I forpiggen er det dobbeltseng. Jeg har naturligvis også toalett.

Han er fornøyd med hjemmet sitt. På land har han også tilgang til dusj og toalett.

– Det er stille og rolig her, selv om mange bruker turområdet. Jeg mener dette er den beste havna i byen. Jeg har det godt og varmt i båten, selv om det på vinteren har kommet ned i 12 grader. Men det er svært sjelden det blir så kaldt. Jeg trives vedlig godt. Nå håper jeg mange vil ta turen hit på lørdag. Lars og jeg kan love en magisk akkustisk aften. Nå håper jeg også været er med oss. Festival blir det uansett.

SETT FRA TILSKUER: Det blir god plass på moloen for festivaldeltakerne. Foto: Vidar Bakken

Les også:

Lager snuplass i hagen til de eldre


Hjernerystelse og ødelagte tenner etter påkjørsel av syklist

Naboer reagerer på massivt kontorkompleks på Hoff

Stupte på hodet ned Røa-trapp. Advarer andre syklister

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...