ANNONSE
Annonse

«Gratis» beboerparkering vil koste 3000 kroner i året der du bor

SONENE: På kartet over bydel Ullern er soner for beboerparkering markert.

Beboerparkering i soner i Bydel Ullern skal gi bedre parkeringsmuligheter der du bor, men det koster.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2016 kl 13:38

ANNONSE
Annonse

BYDEL ULLERN: Endelig, tenkte mange. Bydel Ullern var tidlig ute med å vedta beboerparkering etter prøveordningen i tre andre bydeler. Under et møte i bydelshuset sist tirsdag, ble velforeningene informert av en representant for Bymiljøetaten om den nye ordningen som skal tre i kraft.

Dyrt eller rimelig?

Bydelsadministrasjon og bydelsutvalg har i samarbeid med blant annet velforeningene i bydelen, kommet frem til hvilke soner i bydelen beboerparkering skal gjelde. Det betyr at beboere som i dag parkerer gratis i egen vei innenfor en av sonene, må betale 3000 kroner i året for å stå gratis i egen vei når ordningen trer i kraft.

Det fikk flere av vel-representantene til å reagere med karakteristikker som sugerør ned i vår kasse og enda en ny skatt. Andre mente dette var en rimelig årsavgift og at det også kunne medføre opparbeidelse av P-plass på egen grunn, der det lar seg gjøre.

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, mente det var grunn til å se på sonene som er vedtatt på nytt, i samarbeid med beboere og velforeningene, i og med at avgiften for et beboerkort ble langt høyere enn forutsatt.

Roger Mollan-Olafsen, leder av miljø-,plan- og samferdselskomiteen, er også overrasket over at avgiften havnet på omlag 3000 kroner i året.

– Det ble et hopp i og med med at vi forventet en avgift på rundt 1000 kroner. Det var blandede reaksjoner blant deltakerne på møtet. De var ikke entydige negative, men det er likevel grunn til å ta en ny runde på dette, sier Mollan-Olafsen.

Må bo og ha bil

Hensikten med beboerparkering er altså å redusere fremmedparkering. For å få dette til vil det bli satt opp parkeringsautomater i de sonene som er plukket ut til beboerparkering. For fremmedparkering vil det ikke bli begrenset parkeringstid, men takstene for parkeringstiden blir høyere jo lengre man står.

Elektroniske beboerkort vil bli solgt gjennom kommunens nettsider, hvor avlesing er elektronisk og bilens reg.nummer er nøkkelen. Forutsetning for beboerkort er at du bor i gaten og har bil registrert på deg. Lokalt næringsliv kommer også inn under ordningen
.

Omfatter 1500 p-plasser i 2018

I Oslo totalt er det snakk om at antall p-automater øker fra cirka 5000 til 20.000 automater, samt at 1200 til 1300 vei- og gatestubber skal skiltes og merkes opp.

I Bydel Ullern er det snakk om 47 nye p-automater i de angitte sonene. I sonene er det snakk om cirka 1500 p-plasser. Veiene vil i alt få rundt 450 parkeringsskilt og 600 anvisningsskilt.

De største bydelene vil få innført ordningen først. Det vil si at selv om Bydel Ullern var tidlig ute med å vedta beboerparkering, så havner bydelen bak i køen. I følge fremdriftsplanen vil beboerparkering i Bydel Ullern være på plass i løpet av 2018.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Rusinstitusjon blir flyktningebolig

Lanserer idé om pil til venstre i Smestadkrysset

Ser du hvor dette er? 13.000 historiske bilder tilgjengelige

Restaurantsjef raser mot VM i skiskyting

ANNONSE
Annonse