Akersposten

– Gøy å se hvor populære de er

Fra v: Rune Aale-Hansen, Gjensidigestiftelsen, Per-Ivar Stokkmo, Røa IL, og Christen Møller, Røa bandy. Foto: Fredrik Eckhoff

– Dette er nok første gang vi gir penger til anskaffelse av pingviner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 11:50

BOGSTAD/KRAGSKOGEN: – Mange av barna har gått mye på skøyter ja, bekrefter Eirik Hope, assistent i Kragskogen barnehage. Torsdag var gruppen med de eldste barna i barnehagen, de som skal begynne på skole til høsten, på skøyter på Bogstad kunstisbane.

Der var det mange som freste rundt med pingvinene. Det er ofte greit med litt ekstra støtte, og de 10 pingvinene gir barna nettopp det.

Ni av de 10 «støttespillerne» er nylig gitt av Gjensidigestiftelsen (det var en enslig pingvin der fra før), og torsdag var Rune Aale-Hansen fra stiftelsen til stede for å se pingviner og barn i aksjon.

– Dette er nok første gang vi gir penger til anskaffelse av pingviner, sier Aale-Hansen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kragskogen barnehage-barn tester pingviner på Bogstad kunstisbane.

Leder for bandygruppen i Røa IL, Christen Møller, forteller at pingvinene har vært godt brukt siden de dukket opp på Bogstad i januar.

– Det gamle trikset var jo å lære seg å gå på skøyter med en bruskasse. Men disse er jo bedre tilpasset bruken. De er runde og har ingen skarpe kanter, sier Møller.

– Det er gøy å se hvor populære de er. Det er slikt vi ser på når vi velger ut hvilke prosjekter som skal få støtte. Her får vi mye uttelling for pengene, sier Aale-Hansen, som forteller at Gjensidigestiftelsen gir ut ni millioner kroner i år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...