ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Gøy å se hvor populære de er

Fra v: Rune Aale-Hansen, Gjensidigestiftelsen, Per-Ivar Stokkmo, Røa IL, og Christen Møller, Røa bandy. Foto: Fredrik Eckhoff

– Dette er nok første gang vi gir penger til anskaffelse av pingviner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 11:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD/KRAGSKOGEN: – Mange av barna har gått mye på skøyter ja, bekrefter Eirik Hope, assistent i Kragskogen barnehage. Torsdag var gruppen med de eldste barna i barnehagen, de som skal begynne på skole til høsten, på skøyter på Bogstad kunstisbane.

Der var det mange som freste rundt med pingvinene. Det er ofte greit med litt ekstra støtte, og de 10 pingvinene gir barna nettopp det.

Ni av de 10 «støttespillerne» er nylig gitt av Gjensidigestiftelsen (det var en enslig pingvin der fra før), og torsdag var Rune Aale-Hansen fra stiftelsen til stede for å se pingviner og barn i aksjon.

– Dette er nok første gang vi gir penger til anskaffelse av pingviner, sier Aale-Hansen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kragskogen barnehage-barn tester pingviner på Bogstad kunstisbane.

Leder for bandygruppen i Røa IL, Christen Møller, forteller at pingvinene har vært godt brukt siden de dukket opp på Bogstad i januar.

– Det gamle trikset var jo å lære seg å gå på skøyter med en bruskasse. Men disse er jo bedre tilpasset bruken. De er runde og har ingen skarpe kanter, sier Møller.

– Det er gøy å se hvor populære de er. Det er slikt vi ser på når vi velger ut hvilke prosjekter som skal få støtte. Her får vi mye uttelling for pengene, sier Aale-Hansen, som forteller at Gjensidigestiftelsen gir ut ni millioner kroner i år.