ANNONSE
Annonse

Golfmarkedet på Bogstad utvider

KLARE FOR SALG: (Fra v.) Jonne Skajem, Siv Leschbrandt i Oslo Golfklubb og Jeroen Schüssel ser alle frem til det årlige golfmarkedet på Bogstad lørdag. Foto: Fredrik Eckhoff

– I fjor hadde vi rundt 300 gjester innom golfmarkedet. Vi håper det blir enda flere i år, sier arrangørene av det årlige golfmarkedet til Oslo golfklubb på Bogstad. De har nemlig en stor nyhet på markedet sitt i år.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2016 kl 10:43

ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Årets marked, som finner sted lørdag 23. april, er nemlig utvidet fra «bare» å være et marked for brukt utstyr. I år kommer flere leverandører av nytt utstyr, noe som vil gjøre det interessant for enda flere enn før.

Det tror i hvert fall Jeroen Schüssel og Jonne Skajem, som begge er med og arrangerer markedet. Førstnevnte er markedssjefen, mens Skajem var den som tok initiativet for syv år siden, etter mange års erfaring med det store bruktmarkedet for skiutstyr på Heming.

– I år har vi flere leverandører av nytt utstyr, det skal være demodag for første gang, sier Skajem og nevner leverandører som Taylormade og Adidas, Cleveland, Srixon og Olyo. Sistnevnte er for eksempel en stor leverandør av utstyr for barn.

– De kommer med masse ferdige bager for barn, og det er ikke dyrt, sier Skajem.

Enklere og rimeligere

Men det er fremdeles bruktmarkedet som er det store denne lørdagen, og Schüssel og Skajem understreker hvor viktig denne årlige begivenheten er. Schüssel, som kom inn i golfsporten gjennom en sønn som er aktiv i junioravdelingen, kjøpte selv sitt første utstyr på bruktmarkedet for fire år siden.

– Det er viktig å få omsetning på utstyr, å få gjenbruk. Det skaper en markedsplass, og barrierene blir mindre for å starte opp, sier Schüssel.

LES OGSÅ: – Aller morsomst er det å slå med driveren

– Dette gjelder spesielt for juniorer som vokser mye og trenger å bytte utstyr jevnlig, legger Skajem til.

Til deg som er relativt grønn når det gjelder kjøp av golfutstyr, lover de to at det er kyndig veiledning å få på markedet.

– Får du solgt køllene i bruktmarkedet, er terskelen for å kjøpe nytt lavere. Hvis du selger din gamle driver for et par tusen kroner, blir din nye driver et par tusen billigere! sier han.

Viktige inntekter for junioravdelingen

30 prosent av omsetning på bruktutstyr går rett til juniorarbeidet i klubben. Resten går til selgeren av utstyret.

– Dette er veldig viktige penger for junioravdelingen, sier Schüssel, som også vektlegger det sosiale aspektet ved golfmarkedet.

– Dette er viktig for miljøet. Det er fint å se at det frivillige arbeidet betyr noe, når foreldrene er med og bidrar, sier han.

Mye fint utstyr

På markedet finner man golfutstyr av alle sorter, ifølge de to. Alt fra puttere og wedger, til woods, kikkerter, avtandsmålere og goflbagger. Dessuten selges alt mulig tilbehør, gjerne fjorårets modeller for en rimelig penge.

– Det kommer inn veldig mye, mye bra. Det er overraskende mye flott ustyr som folk ønsker å selge for å kjøpe seg nytt, sier Skajem. – Vi blir utsolgt hvert år, sier han og oppfordrer derfor folk som ønsker å omsette utstyret sitt, og samtidig støtte juniorarbeidet i klubben, til å komme innom torsdag eller fredag kveld mellom klokken 18 og 20, eller lørdag mellom klokken 9 og 12.

Prisene på utstyret blir satt av selger, i samarbeid med kyndige folk hos arrangørene.

Selve markedet foregår mellom klokken 10 og 16 lørdag 23. april.

Arrangørene lover vafler, loddsalg, konkurranser og at dette blir en sosial happening i lokalmiljøet. Du kan jo dra og sjekke selv hvis du er ute etter utstyr, eller hvis du bare er litt nysgjerrig på golf!

Her finner du mer om golfmarkedet.

LES OGSÅ: – Aller morsomst er det å slå med driveren

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Urnaker på Vinderen ranet - ranere forsvant på sykkel

Slemdal skole må stenge på grunn av helsefare

– Hvorfor kaste bort flere hundre millioner kroner?

ANNONSE
Annonse