ANNONSE
Annonse
Akersposten

Godt fornøyde med NAV-omlegging

Fra v: Arbeidsbyråd Tone Tellevik Dahl (Ap), NAV Ullern-leder Mona Schramm (bak) og bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten. Foto: Fredrik Eckhoff

– Våre første erfaringer er at vi nå klarer å besvare henvendelser på kortere tid, sier leder for NAV Ullern, Mona Schramm.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: I to uker har det nye, felles kontaktsenteret for NAV vært i sving, med et felles telefonnummer som gjelder uansett hva du ønsker å snakke med NAV om.

Det var 5. juni NAV Kontaktsenter var i gang, og dette har tatt over som kontaktsenter for kommunale NAV-tjenester i Oslo. Dette betyr at alle innbyggere nå har ett telefonnummer å forholde seg til.

Mer tilgjengelig NAV-tjeneste

Fredag var byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, på besøk hos NAV Ullern, blant annet for å snakke om det nye kontaktsenteret. Byråden påpeker at det tidligere har vært sløsing med innbyggernes ressurser og tid, og det har vært upraktisk og gammeldags system for dem som jobber i NAV.

– Det at byrådet innfører felles kontaktsenter med ett nummer, vil bidra til bedre service og en mer tilgjengelig NAV-tjeneste. Det gjelder både for de som ringer og har spørsmål, og for de som trenger en tettere oppfølging fra sin veileder. Ved at kontaktsenteret kan besvare mange spørsmål, frigis også tid for ansatte til å gi enda tettere oppfølging for de som har behov for det, sier byråden.

Hun påpeker også at nå er det mulighet til å bli oppringt, man trenger altså ikke å sitte lenge i telefonkø. Hun forteller at NAVs saksbehandlere da har en frist på å ringe innen 48 timer.

– Og dette fungerer?

– Ja, vi har folk som følger med på dette. Vi skal holde det vi lover, sier Tellevik Dahl, som viser til Kommunerevisjonens til dels krasse kritikk av NAV i fjor, når det gjaldt nettopp det å komme i kontakt med NAV, sier Tellevik Dahl.

Alle i NAV-kontorene jobber på samme IKT-plattform, og har like god tilgang til systemer og informasjon i NAV.

– Med felles infrastruktur slipper man halvparten så mange kabler og datauttak – og vi sparer kostnader, sier byråden.

– Som natt og dag

Leder for NAV Ullern, Mona Schramm, kan fortelle at de har gode erfaringer med den nye organiseringen, rundt to uker etter at den ble satt i gang.

– Våre første erfaringer er at vi nå klarer å besvare henvendelser på kortere tid, sier Schramm. – Nå klarer vi å svare innenfor fristen i mellom 90 og 100 prosent av sakene.

– Og hva er tilbakemeldingene fra de NAV-ansatte?

– Medarbeidere føler at dette er som natt og dag, sier hun. – Vi opplever at rettsikkerheten ivaretas bedre, og tilgjengeligheten øker.

PS! Det nye nummeret til NAV: 55 55 33 33