Akersposten

– Godt å være i gang igjen!

Frisør Morten Frimann er glad for å være i aksjon igjen – men syv uker uten kunder har tært på. Foto: Fredrik Eckhoff

Frisør Morten Frimann på Røa var mandag morgen i gang igjen med saks i hånd. De siste dagene har gått med til å tilrettelegge for å følge retningslinjene som er gitt for frisører.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2020 kl 15:42

RØA: Morten og kona Kari kan endelig ønske kundene tilbake igjen etter syv uker påtvunget pause. På ettermiddagen torsdag 12. mars fikk frisørene klar beskjed om å stenge samme kveld på grunn av frykten for korona-smitte.

– Det er en reell fare for konkurser, sa Frimann til Akersposten samme dag, da han forsto at ekteparets inntektskilde var brutalt kuttet på kort varsel. Frisøren håpet at regjeringens krisepakker kunne hjelpe på situasjonen.

Tilbake i stolen

Mandag morgen var den første kunden tilbake igjen i stolen til Frimann. Truls Moen hadde fått æren, og han var godt fornøyd med nyfrisert hode allerede før klokken ni.

– Det er alltid greit å bli klippet av Morten, sier Moen før han drar avgårde på jobb.

Samtidig ringer telefonen igjen hos Hårfint Frisør, og Frimann kan krysse av for en time torsdag.

– Da var det fullbooket hele denne uken, og det er jo en god start, sier han. – Det har vært 70-80 henvendelser de siste dagene.

– Hvor mye har du nå tilrettelagt for å følge retningslinjene?

– Vi har fått lagd plakater, og vi har engangskapper til kundene. Det er antibac til kundene på vei inn og ut, og vi rengjør plassene godt mellom hver kunde. Det skal være minst to meter mellom hver kunde her inne, sier han.

– Kan dere nå ha like mye kunder som før korona-krisen slo inn?

– Nei, vi kan bare ha halvparten av kundene. Men det er mye bedre enn ingenting, sier Frimann, som ser for seg at det blir lange dager fremover. Friseringen må rett og slett fordeles over flere timer. Ellers går ikke regnestykket opp.

– Vi kommer til å holde på til rundt kl. 19 hver kveld denne uken, sier han, men han klager ikke på det.

– Det blir tøffe dager fremover, men det er godt å være i gang igjen!

Følg Akersposten på Facebook

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Truls Moen er klar for ny uke, nå nyfrisert. Foto: Fredrik Eckhoff

Kunne åpnet før?

I løpet av syv stengte uker har det vært magre tider for de to hos Hårfint Frisør.

– Det er store tap. Vi får tilbake en del av de faste kostnadene, og vi fikk stanset den siste ordren av varer som skulle kommet mandagen etter at vi måtte stenge. Men kapitalen vi hadde 12. mars, har vi ikke lenger nå. Det har tæret godt på når det går syv uker uten inntekter, sier han.

– I ettertid, mener du at krisen ble håndtert riktig?

– Jeg har forståelse for at frisørene ble stengt ned da det skjedde, ut i fra det man visste. Men man kunne kanskje startet opp igjen et par uker tidligere, sier Frimann, som ønsker å fremheve utleieren sin, Skanska, og Helle Randklev, som fremdeles er kontaktpersonen han har til utleieren.

– De har vært greie med oss i denne perioden og skal virkelig ha skryt. Det er ikke alle som har like ålreite utleiere, sier han.

Ikke pensjonist ennå

For sosiale Morten Frimann, som stortrives med å møte kunder hver eneste dag, har de siste ukene vært annerledes.

– Jeg er en sosial fyr, definitivt! Jeg har stått opp til normal tid og gått turer og syklet. Men det blir jo ikke det samme! Jeg er ikke klar til å bli pensjonist ennå, sier 64-åringen bestemt, før han gjør klar til å ta imot neste hårkunde. Nå kommer det til å gå slag i slag fremover – med fokus på smittevern.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...