ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Glem sykkelstier og miljøfester – vær der for folket!»

Cecilie Lyngby, bystyrepolitiker fra Røa for FNB. Foto: Privat

«Det er nå vi kan vise at vi er der for folket. Vi skal hjelpe, bidra og finne løsninger slik at flest mulig kommer seg gjennom ettertiden uten for store lidelser.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2020 kl 18:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Norge har vært satt på vent i en lengre periode, og vi visste ikke helt hva som ventet oss. Helsepersonell har vært fantastiske, russen har vært rolige, folk har holdt avstand, vært hjemme, vi har aldri før vasket hendene så mye og vi har fulgt rådene fra regjeringen. Vi er tillitsfulle, og vi har et godt samarbeid når det først gjelder.

Nå åpnes det litt opp igjen, og barna er tilbake i barnehagene, noe som har en delt mening da flere har vært redde. Hvorfor har de vært redde? Jo svaret er lett, regjeringen har hver time i flere uker informert oss om hvor farlig dette viruset er og hvor raskt dette smitter. Da er det veldig utfordrende for mange å skulle snu holdningen etter en dag. Full forståelse, og vi har allerede tilfeller hvor ansatte har blitt smittet. Her må vi følge nøye med fremover.

Psykisk helse er kjernen for at vi skal ha det bra og er den i ulage skaper det problemer hver enste dag. Jeg tror vi vil oppleve en massiv økning av psykiske problemer som kan resultere i en økning av selvmord. Videre kan det være ekstremt tøft for mange å komme seg tilbake til arbeidslivet om de har mistet sitt arbeid, hatt barna hjemme samtidig økonomiske utfordringer. Trygg inntekt skaper en forutsigbar hverdag, man vet hva man har og man har kontroll. Når dette raser på få dager, som er tilfellet for mange, raser også den psykiske helsen.

Dette henger sammen som hånd i hanske, og vi som folkevalgte må ta dette på alvor. Jeg vil si at dette er den viktigste oppgaven fremover. Glem sykkelstier, miljøfester og andre uviktige saker, de kan vente. Det er nå vi kan vise at vi er der for folket. Vi skal hjelpe, bidra og finne løsninger slik at flest mulig kommer seg gjennom ettertiden uten for store lidelser. Tiltak må til, og dette vil koste, men jeg vil si at disse kostnadene ikke er å anse som kostnader, men investering i folkets helse og fremtid. Vi kan bruke av budsjettet som er satt av til sykkelfelt, miljøfest, reiser osv. Vi har mer enn nok.

Vi må reise oss sammen og komme oss videre.

Cecilie Lyngby
Fraksjonsleder, Helse- og sosialutvalget
Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB)

Følg Akersposten på Facebook