Akersposten

«Glem sykkelstier og miljøfester – vær der for folket!»

Cecilie Lyngby, bystyrepolitiker fra Røa for FNB. Foto: Privat

«Det er nå vi kan vise at vi er der for folket. Vi skal hjelpe, bidra og finne løsninger slik at flest mulig kommer seg gjennom ettertiden uten for store lidelser.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2020 kl 18:20

Norge har vært satt på vent i en lengre periode, og vi visste ikke helt hva som ventet oss. Helsepersonell har vært fantastiske, russen har vært rolige, folk har holdt avstand, vært hjemme, vi har aldri før vasket hendene så mye og vi har fulgt rådene fra regjeringen. Vi er tillitsfulle, og vi har et godt samarbeid når det først gjelder.

Nå åpnes det litt opp igjen, og barna er tilbake i barnehagene, noe som har en delt mening da flere har vært redde. Hvorfor har de vært redde? Jo svaret er lett, regjeringen har hver time i flere uker informert oss om hvor farlig dette viruset er og hvor raskt dette smitter. Da er det veldig utfordrende for mange å skulle snu holdningen etter en dag. Full forståelse, og vi har allerede tilfeller hvor ansatte har blitt smittet. Her må vi følge nøye med fremover.

Psykisk helse er kjernen for at vi skal ha det bra og er den i ulage skaper det problemer hver enste dag. Jeg tror vi vil oppleve en massiv økning av psykiske problemer som kan resultere i en økning av selvmord. Videre kan det være ekstremt tøft for mange å komme seg tilbake til arbeidslivet om de har mistet sitt arbeid, hatt barna hjemme samtidig økonomiske utfordringer. Trygg inntekt skaper en forutsigbar hverdag, man vet hva man har og man har kontroll. Når dette raser på få dager, som er tilfellet for mange, raser også den psykiske helsen.

Dette henger sammen som hånd i hanske, og vi som folkevalgte må ta dette på alvor. Jeg vil si at dette er den viktigste oppgaven fremover. Glem sykkelstier, miljøfester og andre uviktige saker, de kan vente. Det er nå vi kan vise at vi er der for folket. Vi skal hjelpe, bidra og finne løsninger slik at flest mulig kommer seg gjennom ettertiden uten for store lidelser. Tiltak må til, og dette vil koste, men jeg vil si at disse kostnadene ikke er å anse som kostnader, men investering i folkets helse og fremtid. Vi kan bruke av budsjettet som er satt av til sykkelfelt, miljøfest, reiser osv. Vi har mer enn nok.

Vi må reise oss sammen og komme oss videre.

Cecilie Lyngby
Fraksjonsleder, Helse- og sosialutvalget
Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB)

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...