ANNONSE
Annonse

– Gledelig for skolene i Ullern og Vestre Aker

REDDER SKOLENE I VEST: Saida Begum sier at regjeringens budsjett viser at Osloskolen får ekstra ressurser. Det vil blant annet styrke skoler i Oslo vest, som kom uheldig ut med byrådets ressursfordelingsmodell. Foto: Vidar Bakken

Regjeringen tilfører Oslo betydelige midler, slik at lærernormen blir overoppfylt. En redning for skolene i Oslo vest mener Høyre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 11:10

ANNONSE
Annonse

OSLO: Regjeringen har med støtte fra KrF i sitt reviderte budsjett gitt Oslo 149 millioner «skolekroner» ekstra i 2018. Det innebærer at antall årsverk i Osloskolen kan økes med cirka 495 årsverk, mens minimumskravet for å oppfylle lærernormen er på 384 årsverk.

Tidenes lærerløft

- Dette er en veldig god dag for alle i Oslo. Nå får vi tidenes lærerløft i Oslo! Dette er spesielt gledelig for skolene i Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker som har fått betydelige kutt i sine budsjetter av byrådet. Normen gjelder på skolenivå, og Oslo har fått betydelig midler utover de lærerstillingene vi manglet for å oppfylle lærernormens krav. Jeg er glad for at vi har en Oslovennlig regjering som redder skoleøkonomien i Oslo, sier Høres fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen, Saida Begum.

Les også Inga Marte Thorkildsen: Regjeringen prøver seg på en frekkis

Stor debatt

Byrådets ressursfordelingsmodell har skapt stor debatt, også i Akerspostens spalter. Rektorer, lærere og foreldre i skolene i Oslo vest har vært svært kritiske til det de mener er en forfordeling til skoler i andre deler av byen, på bekostning av skoler i de vestlige bydeler. Det har også vært de borgerlige partienes standpunkt. Byrådet derimot mener at ressursfordelingsmodellen og skolebudsjettet styrker alle skoler i Oslo.

Les også:

«Arbeiderpartiets skolebyråd stryker i matte»

«Ny skolebløff fra Høyre»

- For regjeringen og KrF er det viktig å sikre at skolen gir like muligheter for alle barn, uavhengig av foreldrenes inntekt, bakgrunn, og adresse. Nå er det viktig at byrådet følger opp disse øremerkede midlene og ansetter de lærerne som trengs i Osloskolen. Samtidig må ikke Ap, SV og MDG nå bruke disse midlene som påskudd for å kutte i kommunale bevilgninger, slik vi har sett at de tidligere har gjort med for eksempel den kommunale styrkingstimen og det kommunale lærlingtilskuddet, sier Begum.

Ett av ankepunktene fra kritikerne mot ressursfordelingsmodellen er at skolene i Oslo vest blir fratatt muligheten for ekstraundervisning til elever med tilpasningsvanskeligheter.

-Dette betyr mye for Osloskolen, som nå får ressurser som gjør at man i større grad kan tilpasse undervisningen etter barnas behov, sier Begum.

Les også:

– Byrådet er villig til å ofre de beste skolene

Minus er ikke mer

Finansbyråden svarer på kritikken fra Bjørnsletta skole

ANNONSE
Annonse