Akersposten

«Gerhardsen jobber for tunnel»

STORE FORHÅPNINGER i 2006: Bystyrerepresentant Janne Svegården (A), Kjell Fr. Jacobsen (Røa Vel) og Karoline G. Herlofsen (Røa Vel) lyttet til Rune Gerhardsen (A) på bensinstasjonen ved Røakrysset i 2006.

Rune Gerhardsen (A) møtte tunneltilhengerne i Røakrysset og garanterte for at han skulle gjøre sitt for å få realisert en Røatunnel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2019 kl 14:59

I dagens bystyremøte står Oslopakke 3 på dagsorden og på samme tid Røatunnelens skjebne. Da er det godt å vite at det i bystyret sitter en garantist for Røatunnel. Tittel og ingress stammer fra et oppslag i Akersposten i 2006.

Rune Gerhardsen, daværende leder av Oslo Arbeiderparti, var en av de ivrigste tunneltilhengerne i 2006 og gjorde det han kunne for å få Røatunnel høyt prioritert i Oslopakke 3. Da han møtte tunnelaksjonen og Akersposten på bensinstasjonen på Røa med utsikt til Røakryssset i 2006, forsto han godt behovet for tunnel. Det var altså i en tid med vesentlig mindre trafikk og før den bymessige fortettingen av Røa hadde kommet skikkelig i gang.

- Oslopakke 3 er historisk, hvor partiene i Oslo og Akershus har kommet til enighet. Selv om mye av denne pakken er knyttet til veiproblematikken, så ligger de grunnleggende løsningene i utvikling av kollektivtrafikken. Vi har hatt møte med Oslobenken i Stortinget som allerede har behandlet saken. I pakken er det riktignok en rekke prosjekter som må konsekvensutredes og som vil ta tid. Fordelen med Røatunnelen er at den allerede er konsekvensutredet, sa Gerhardsen i 2006.

Tunnelaksjonen syntes at oppstart av tunnelarbeidet i 2014 ifølge Oslopakke 3 var lenge å vente, men det hadde Gerhardsen en løsning på. Det kunne lånefinansieres, så oppstart kunne skje tidligere.

Før han gikk skrev han under på tunnelaksjonens liste «Redd Røa - Tunnel nå!».

Da det borgerlige byrådet i 2010 bevilget 10 millioner kroner til prosjektering av Røatunnel, fikk Rune Gerhardsen blant flere en spesiell takk for sin innsats fra Tunnelaksjonen. Det hører med til historien at Gerhardsen også deltok på «liksomåpningen» av Røatunnel, arrangert av aksjonen. Han forsikret i flere sammenhenger at Ap prioriterte Røatunnel.

Røa-folket har god hukommelse, og med diesellukten fra hundrevis av lastebiler i nesen vet folket at de kan stole på at tidligere partileder, byrådsleder og nå bystyrerepresentanten Gerhardsen gjør sitt for å få med seg partiet på å prioritere denne miljøtunnelen, som er det eneste prosjektet som er tidfestet for oppstart i Oslopakke 3. Ikke glem at Røaplanen med bymessig fortetting ble vedtatt med den forutsetning at Røatunnelen skulle bygges. Det sitter fremdeles mange i dagens bystyre som var med å vedta Røaplanen i 2004.

Vidar Bakken
Redaksjonssjef Akersposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...