Akersposten

«Gåturen som redder liv»

Fasteaksjonen 18. til 20. mars.

Ved Fasteaksjonen i fjor samlet bøssebærere fra Skøyen menighet inn rundt 58.000 kroner til Kirkens Nødhjelps arbeid i hele verden. Folk på flukt fra Boko Haram og Kongo er blant de som akkurat nå drar nytte av pengene fra Fasteaksjonen i hele landet. I år kan nye mennesker få hjelp når Fasteaksjonen blir arrangert 18.–20. mars. Konfirmanter og andre frivillige fra menighetene i Oslo vest deltar som vanlig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2018 kl 13:05

At en bøssebærer banker på døren er et sikkert tegn på at det snart er påske. Den årlige Fasteaksjonen blir i år arrangert for 51. gang, og er den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, etter TV-aksjonen. Pengene som blir gitt går som vanlig til Kirkens Nødhjelps arbeid i over 25 land rundt om i verden. Sentralt står arbeid med vann, hygiene, toaletter og traumebehandling.

Generalsekretæren i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland, sier dette om Kirkens Nødhjelps arbeid med vann: – «Ja, vi elsker dette vannet» er temaet for årets aksjon, og det er ikke uten grunn at vi prioriterer vann i arbeidet vårt. Skole og helse er viktig, men uten rent vann blir elevene syke og helsetilbudet overbelastet av mennesker med vannrelaterte sykdommer. Derfor fortsetter vi å gi folk rent vann.

Våknet til lyden av skudd

Pengene som kommer inn fra Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp muligheten til å reagere raskt i kriser, og er dermed med på å redde liv. I år har organisasjonen brukt penger fra Fasteaksjonen til å hjelpe folk som blant annet er på flukt fra Boko Haram og et kriserammet Kongo.

4,8 millioner kongolesere er i dag på flukt. En av dem er 14 år gamle Kany. – Vi våknet til lyden av skudd, og la ut på flukt. Vi måtte etterlate alt vi hadde. Vi var på flukt i flere dager, og måtte gå langt uten verken mat eller drikke, forteller hun. Livet er snudd på hodet i løpet av kort tid for Kany, og det er når krisene i livet oppstår det er nødvendig med ekstra hjelp.

Jobber over hele verden

Slik er det for de fleste flyktninger, som forlater det meste de har når de legger ut på flukt. I tillegg til kongolesiske flyktninger jobber også Kirkens Nødhjelp blant flyktninger fra Syria, Myanmar, Sør-Sudan og flere andre land. I tillegg driver organisasjonen langsiktig utviklingsarbeid i en rekke land rundt om i verden.

Fasteaksjonen er viktig for Skøyen menighet, og for de andre menighetene i bydelene våre. Hvert år får vi muligheten til å gjøre noe for andre som bor langt unna oss, og som mangler noe av det mest grunnleggende, slik som vann og et sted å gå på do. I år sender Skøyen menighet ut nesten 60 konfirmanter som bøssebærere, i tillegg til en rekke andre frivillige – gjerne også deg.

Konfirmantene våre mener at det ikke hjelper å bare tenke mer på andre. Vi må gjøre mer for andre for at det skal bety en forskjell. Kirkens Nødhjelp jobber over hele verden, men er avhengig av vår innsats lokalt for å være godt rustet til arbeidet. Det å være bøssebærer er en konkret og enkel måte å gjøre denne viktige innsatsen på. Å være bøssebærer er å ta en gåtur som redder liv. Det gjør at flest mulig mennesker i Oslo vest får muligheten til å gjøre mer for andre.

Bli bøssebærer

Slik kan du bidra til Fasteaksjonen, for at flere mennesker skal få tilgang på rent vann:

*Meld deg som bøssebærer til kirken der du bor.

  • Ta godt imot bøssebærerne når de kommer.
  • Send et valgfritt beløp via Vipps til 2426, eller send SMS med kodeordet GAVE til 2426 (200 kr).


Skøyen og Ris menigheter sender ut sine bøssebærere søndag fra kl 16.30, mens Ullern, Voksen og Røa sender ut sine bøssebærere tirsdag kveld. Det er bare å møte opp der og da for å melde seg som bøssebærer.

Asbjørn Gutubø Håkonseth
ansvarlig for Fasteaksjonen i Skøyen menighet

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...