Akersposten

Går inn for ny bussrute i Voksenåsen

NY RUTE: Det bør opprettes en egen bussrute i Voksenåsen, mener bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker. Illustrasjonsfoto; Ruter

Flere store byggeprosjekter setter krav til blant annet bedre kollektivløsninger, mener politikerne i Bydel Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2016 kl 16:34

VOKSENÅSEN: Leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen (H), er bekymret over utviklingen i bydelen med alle byggeprosjektene som settes i gang.

TA ANSVAR!: Lars Asbjørn Hanssen mener at utbyggere og kommunen har et felles ansvar for å utvikle infrastrukturen. Foto: Vidar Bakken


– Jeg tror nemlig det her blir nødvendig å følge utviklingen i bydelen nøye, da utbyggingen går mye raskere enn infrastrukturen tåler. Her bør utbyggere i større grad være med å løse de problemer som oppstår og kommunen må være mere fremsynt enn idag. Det gjelder blant annet behovet for nye og bedre kollektive løsninger, sier Hanssen.

Bydelutvalget har i den forbindelse gitt en uttalelse i forbindelse med planene om et større byggeprosjekt i Thorleif Haugs vei 6 og 8:

"Bydelsutvalget har ingen innvendinger mot selve prosjektet som har alle muligheter til å bli et godt boligområde med meget gode kvaliteter.

Men, vi ser med bekymring på trafikkbelastningen som er et problem idag i hele området.Med flere store utbyggingsområder i vente, der alle veier bokstavelig talt ender opp i Smestad- eller Slemdal-kryssene med de miljømessige og trafikale problemer det medfører, må disse utfordringene sees i sammenheng med den fortetning som nå skjer i Bydel Vestre Aker.

Les også: Innfartsparkering ved Holmen stasjon

Bydelsutvalget ber derfor om at det opprettes et permanent, helårs busstilbud for Voksenåsen, som mater til T-banen slik at biltrafikken minimeres. Innfartsparkering for beboerne på Voksenåsen må også tilrettelegges ved en eller flere av T-banestasjonene, slik at det blir et attraktivt alternativ til å bruke T-banen også for dem som ikke får relevant bussforbindelse i området.

Videre forutsetter vi at det økte behovet for barnehage og skoletilbud blir med i vurderingen frem mot et vedtak."

Les også:

Vil ha ridehall i Sørkedalen

Hvor høyt og hvor tett blir det på Smestad?

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...