Akersposten

Gammel telefonkiosk har fått en helt ny funksjon

Telefonkiosken ved Skøyen stasjon har fått ny funksjon. Foto: Vibeke Røgler

Flere gamle telefonkiosker har fått et helt nytt bruksområde. Det gjelder blant annet telefonkiosken ved Skøyen stasjon og i Frognerparken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2020 kl 10:41

SKØYEN/FROGNERPARKEN: 100 vernede telefonkiosker rundt omkring i Norge blir lesekiosker hvor innbyggerne kan finne bøker og dele gode leseopplevelser med andre. Sparebankstiftelsen DNB og Foreningen !les står bak prosjektet. Nå åpner fire nye lesekiosker i hovedstaden.

En av disse er altså telefonkiosken som står rett utenfor stasjonsbygningen på Skøyen.

Korona-utsatt

Lesekiosk er et nasjonalt litteraturformidlingsprosjekt i regi av Foreningen !les støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet består i å fylle 100 vernede telefonkiosker med bøker og litterær aktivitet for å gjøre litteratur og gode leseopplevelser lett tilgjengelig for det norske folk.

Sparebankstiftelsen DNB har inngått en avtale med Telenor om å få benytte disse 100 ikoniske, vernede telefonkioskene de neste ti årene. Foreningen !les skal fylle lesekioskene med bøker og oppfordrer til at folk kan «gi en bok – ta en bok».

– Vi er svært glade for at vi nå har kommet i gang med nye åpninger av lesekiosker, etter at koronasituasjonen førte til at vi måtte sette åpningene på vent, sier Vibeke Røgler.

Ferie er lesetid

Lesekioskene som nå er gjort tilgjengelig for publikum, står på Bjerke, i Vigelandsparken, på Skøyen stasjon og ved Oslo rådhus. Nå er sju av til sammen tjue lesekiosker åpnet i Oslo, og i løpet av sommeren vil også lesekiosken på Rådhuskaia ved Skur 28 gjøres tilgjengelig for publikum.

Det er ikke bare i Oslo det er åpnet nye lesekiosker. Lillehammer og Trondheim fikk nylig sine første lesekiosker, og torsdag og fredag denne uken står Fredrikstad og Røros for tur. Når sommeren tar til vil i alt tretti lesekiosker i Norge være klare for besøk.

– Med norgesferie for døren er mulighetene nå mange for å kunne finne lesestoff for hele familien på veien, avslutter Røgler.

Se oversikt over åpne lesekiosker her

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...