Akersposten

«Gambling med helsen til folk?»

Skisse: Plan- og bygningsetaten

«Området ved Bestumkilen er ikke egnet for boliger» slåes det fast. Hvordan er det da mulig å planlegge for en ytterligere fortetting i størrelsesorden 8-9000 boliger i området uten at kjernen i problemet er tenkt løst?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 10:48

Plan og bygningsetaten i Oslo har mottatt en rapport som klart definerer luftkvaliteten på Skøyen som helsefarlig. Dagens situasjon er alarmerende. «Området ved Bestumkilen er ikke egnet for boliger» slåes det fast. Hvordan er det da mulig å planlegge for en ytterligere fortetting i størrelsesorden 8-9000 boliger i området uten at kjernen i problemet er tenkt løst?

Dagens E-18 er en av Norges mest trafikkerte veier, med en daglig trafikkdose på 80-90.000 biler pr døgn. En fire felts motorlignende vei stenger mot sjøsiden og setter en bom for utviklingen av viktige områder mot bykjernen.

Slik situasjonen er i dag overstiger forurensningen fra E-18 allerede nedre grense for rød sone ihht retningslinjene.

Det er ulikt type forurensning, som svevestøv, NOx og støy. Selv mindre konsentrasjoner NOx anses som farlig. Derfor er det allerede vedtatt å forby bruk av dieselbiler i perioder når luftsirkulasjonen er liten. Hvordan dette vil se ut om noen år er det ingen som har tatt inn over seg.

Hvorfor gå baklengs inn i fremtiden? Hele strekningen Filipstad til Lysaker må sees under ett. Hva må gjøres med E-18 for at områdene Lysaker, Vækerø, Skøyen og Filipstad skal utvikles til boligområder og rekreasjon i tråd med ambisjonene om fortetting og uteliv slik fjordbyen inviterer til? Er det slik at man ønsker å gamble med folks helse? I Områdeplanen sies det at man skal utvikle med høy kvalitet – er det høy kvalitet å utvikle nye boområder med skoler og barnehager i områder med giftig svevestøv?

Her må både fagmiljøer og politikere tenke nytt og fremtidsrettet. Tiltak som foreslåes i rapporten monner lite, så her må det nytenkning og mot til skal vi snu utviklingen og i stedet sette mennesker og miljø i sentrum.

Carl Oscar Pedersen (H)

Leder av bydelsutvalget i Ullern og bystyremedlem

Roger Mollan-Olafsen (H)
Medl av Ullern bydelsutvalg (permisjon)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...